מחזור חודשי באותו זמן למספר בנות

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

05/07/2006 | 23:04 | מאת: אנחנו

רציתי לדעת האם זה נכון שכאשר מספר בנות, אם ובת, אחיות או חברות גרות יחד המחזור החודשי שלהן מסתכרן? הכיצד זה אפשרי ביולוגית, מדעית?

06/07/2006 | 08:22 | מאת: שירה

שלום אתן התופעה קיימת ואפשרית, אך לא וודאית כמובן (אם אתן עוברות לחלוק דירה ביחד, אל תצאו מתוך הנחה שאפשר לעשות תורנות לקניית תחבושות הגייניות). אין לי שמץ של מושג מה ההסבר המדעי לתופעה - נראה לי סביר לשאול את רופא הנשים שלכן ולאתגר אותו בעניין. יתכן שזה קשור לכך שבאופיינו אנחנו "חיות" חברתיות וכחלק מחברה מסויימת אנחנו נוהגים להתאים את עצמנו (גוף ונפש) האחד לשני, או האחת לשניה במקרה זה. זו אינה התופעה היחידה בה ניתן לראות בקלות את הקשר ההדוק בין גוף ונפש, והאופן בו הם משולבים זה בזה בתפקוד הגופני שלנו. כמעט סופשבוע נעים שירה

29/06/2008 | 19:14 | מאת: הדר

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו