ווגניסימוס

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

04/07/2006 | 13:59 | מאת: רינה

איך מתפטרים ממווגניסימוס? בעלי הציע שנלך לסקסולוגית, 1) האם אכן אליה צריך לפנות? 2) מה הטיפול שייעשה אצלה? 3) האם אחוזי ההצלחה גבוהים?

04/07/2006 | 20:14 | מאת: שירה

רינה שלום וגיניזמוס היא תופעה המתארת כיווץ לא רצוני של שרירי הנרתיק - על פי רוב כאשר מתבצע ניסיון חדירה בעת מגע מיני, אך במקרים קשים יותר התופעה עלולה להתרחש גם במגע חיצוני, כאשר רק מתקרבים אל אזור הנרתיק. המגע גורם לתחושה של כאבים עזים, ולרוב גם תחושה של חרדה ופחד. מיותר לציין שהתופעה לא מאפשרת לסובלת ממנה ליהנות מחיי מין מספקים ואם אינה מטופלת - היא עלולה לגרום לאישה לפתח פחד ורתיעה ממין באופן כללי, גם ללא קשר לחדירה עצמה. כצעד ראשון, עליך לפנות לרופא הנשים שלך, כדי לשוחח אתו ולעבור בדיקה (חיצונית בלבד, אם אינך מסוגלת כמובן לעבור בדיקה גינקולוגית), זאת על מנת לוודא שאין מקור גופני לכאבים שאת חשה. טיפול סקסולוגי הוא אכן אחת האופציות להתמודדות עם התופעה. על פי רוב, הטיפול יכלול שיחות, והדגש יהיה על שימוש במרחיבים. ה"מרחיבים" הם מספר אביזרים המיועדים להחדרה לנרתיק. הם שונים זה מזה בגודלם (עובי, אורך, היקף), הקטן שבהם הוא דק וקטן (כמו טמפון מהסוג הקטן ביותר) והגדול ביותר הוא בגודל איבר מין זכרי ממוצע. במהלך הטיפול תשתמשי במרחיבים על מנת להרגיל את הנרתיק שלך לתחושה של החפץ בתוכו, אולם בעיקר מדובר על להרגיל את המוח שלך לרעיון שהנרתיק שלך אכן מכיל משהו בפנים - והדבר לא יוצר תחושה של פחד או של חרדה או של כאב. התהליך *אינו כואב*, חשוב להדגיש זאת. לא מדובר על התעללות וכמובן שאת לא נדרשת לדחוף לנרתיקך את המרחיבים אם הדבר גורם לך כאב. מדובר בתהליך, ולאט לאט ובהרבה סבלנות - את מגיעה למצב שאת מסוגלת להחדיר בכל פעם את המרחיב הגדול יותר, מבלי שתחושי שום כאב כלשהו. העבודה היא אישית (בינך ובין הסקסולוג) ואפשרי בהחלט גם לשלב עבודה עם בן הזוג. אפשרות טיפול נוספת היא בעזרתו של פסיכולוג.לא בטוח, אבל יתכן ששיחות עם איש מקצוע יסייעו לך לשחרר דברים שאת מחזיקה בתוכך, והנרתיק שלך ישתחרר מעצמו בתהליך. גם שיטת הביופידבק זוכה לתהודה חיובית לטיפול בבעיות של חרדה באופן כללי, וגם במקרים של וגיניסמוס. לסיכום - ממליצה לקבל את חוות דעתו של רופא הנשים שלך לאחר בדיקה ויעוץ, ולראות איזו מבין השיטות הוא חושב שעדיפה עבורך. שקלי את האופציות, ומתוך היכרותך עם עצמך - החליטי מה הכי מתאים לך. בהצלחה וכל טוב שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו