וסטיבוליטיס

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

22/06/2006 | 15:31 | מאת: דנה צפון

שלום סימה, רבות רבות סובלות מ-וסטיבוליטיס, חורה לי מאוד הערבוב הנעשה בין וגניסמוס ל-וסטיבוליטס. וגניסמוס זה חרדה מחדירה בין השאר. וסטיבוליטיס זה כאב שמי שלא סובל אותו לא יבין: צריבה, שריפה, כאבי תופת הן בחדירה ולעיתים בעת רכיבה על אופניים או על אופנוע, ממגע של תחתונים, ג'ינס ואפילו בעת החדרת טמפון. יש 'ספירלת שתיקה' מאוד גדולה סביב הנושא ולצערי רבות רבות הן הסובלות ואו שרופאים מקלים ראש בזה וטוענים שמדובר בבעיות פסיכולוגיות או שב- וגניסמוס. שמעתי שבהלסינקי, פינלנד יש מרכז רפואי הגדול בעולם שנערכים בו ניתוחי 'תיקון וסטיבוליטיס' והבנתי שאף בישראל. אני חושבת שיש חשיבות גדולה להבנת הנושא ולהחלפת רעיונות ודעות בנושא. אשמח לתגובות

22/06/2006 | 16:26 | מאת: שירה

שלום לך דנה, שמי שירה (לא יודעת מי זו סימה אליה הפנית את דברייך). אני לא לגמרי מבינה למה כל כך חורה וצורם לך העירבוב שנעשה בין וגיניסמוס לוסטיבוליטיס. אני לגמרי מעריכה את החשיבות שבמתן הגדרה מתאימה למצב גופני (או נפשי) אבל במקרה הנ"ל - בשתי האבחנות יש קשר ישיר בין המצב הגופני לבין המצב הנפשי, כך שלא בכדי נעשה ערבוב בין שתי האבחנות: וסטיבוליטיס ו-וגיניסמוס. מסכימה איתך: הכאבים המאפיינים וסטיבוליטיס לא קשורים אך ורק למגע מיני, ובדיוק כפי שתיארת הם עלולים להופיע גם ברכיבה על אופניים ואפילו מהמגע הקל של תחתונים. וגיניסמוס על פי רוב מתאפיין בכאבים בעת נסיונות חדירה תוך כדי קיום יחסים, א ב ל דנה, רוב הסובלות מוגיניסמוס אינן מסוגלות להחדיר טמפון למשל (תופעה שאת בעצמך קישרת דווקא לסובלות מוסטיבוליטיס) כיוון שהמגע הקל של הטמפון בפתח הנרתיק כבר גורם לכיווץ בלתי רצוני של השרירים ולכאבים עזים בנסיונות ההחדרה. הכאב הוא כאב, ומיותר בעיניי לעשות השוואה האם כאביה של הסובלת מוסטיבוליטיס עזים יותר משל אחותה לצרה הסובלת מוגיניסמוס. ממילא אף אחת לא תוכל להרגיש מה השנייה מרגישה כך שזה חסר טעם. שני המצבים מקשים מאד על החיים בכלל ועל החיים הזוגיים והמיניים בפרט. בשני המצבים יש קשר מובן וצפוי לפן הנפשי: גם אם בוסטיבוליטיס המקור הוא גופני - הלא ברור מאליו שהכאבים גורמים עם הזמן לחשש מפני הכאבים, והחשש גורם לכיווץ וחוזר חלילה, כך שאם תחשבי על זה דנה, אני בטוחה שתגיעי למסקנה שרובן הגדול של הסובלות מוסטיבוליטיס מגיעות למצב בו הן מפתחות וגיניסמוס, כי איך אפשר שלא...? איך אפשר שלא לפתח חרדה מפני משהו שאת יודעת שכל כך יכאיב לך...? דרכי הטיפול בשתי התופעות גם הן דומות. חוץ מהניתוח אותו הזכרת (המיועד אך ורק לטיפול בוסטיבוליטיס ולא בוגיניסמוס), דרכי הטיפול בשני המצבים כוללים טיפול סקסולוגי/פסיכולוגי, טיפול בשיטות הרגעה שונות (ביופידבק למשל) ואחוזי ההצלחה לא מבוטלים, כמובן בהתאם לחומרת המצב ההתחלתי. איני יודעת אם את מתעניינת בנושא באופן כללי או בעקבות עניין אישי - אבל אני מצרפת לך קישור לאתר שעוסק בוסטיבוליטיס הכולל גם פורום. http://www.vulvodynia.org.il/ כל טוב ובהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו