מציאת גניקולוגית

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

22/06/2006 | 01:56 | מאת: נערה אלמונית

שלום רב אני כמעט בת 18, והחלטתי שהגיע הזמן לקיים יחסי מין מלאים עם חבר שלי. הוא נפלא ורך, אינו לוחץ עליי ומכבד כל צעד שאני בוחרת לעשות במימד המיני שבמערכת יחסינו. שנינו מעוניינים לקיים יחסי מין ראשוניים ללא קונדום, וכמובן שהאופציה השניה בשבילנו היא נטילת גלולות למניעת הריון. אני מעדיפה לא לערב את אמי, ובעצם כל אדם אחר קרוב אליי, בתקשורת המינית שביני לבין אהובי. אבל אני נתקלת בבעית מציאת גניקולוגית מתאימה, ואופן רכישת הגלולות. מה את ממליצה בשבילי לעשות בשביל להשיג גניקולוגית בכוחות עצמי? תחום זה זר לי מאוד. בתודה מראש

22/06/2006 | 08:49 | מאת: שירה

בוקר טוב נערה אלמונית והרשי לי לפתוח במחמאה: את מתנסחת בבגרות שמתאימה לאישה ולא לנערה צעירה בת גילך, ותענוג לקרוא על היחסים הנפלאים שיש בינך ובין בן זוגך. מקווה שתמשיכו ליהנות זה מחברתה של זו. לשאלתך: אין לי אפשרות לצערי להמליץ לך על גינקולוג/ית ספציפית. אני מסכימה איתך שחשוב שיהיה לך רופא נשים מקצועי ואנושי כאחד, שיהיה לך נוח להגיע אליו ותרגישי חופשיה להתייעץ איתו לגבי ה - כ - ל. האפשרויות שעומדות בפנייך הן או לשאול ולברר אצל חברות טובות או קרובות משפחה (לא אמא...) האם יש להן המלצות על מישהו מתאים ומומלץ. אגב, גם אם תקבלי המלצה זה עדיין לא מבטיח לך שגם דעתך תהיה זהה לזו של הממליץ... או להתקשר לקופת החולים שלך ולברר אצל המזכירה האם יש רופא נשים שנחשב מומלץ בקרב הפציינטיות. בנימה אישית אני יכולה לספר לך שהחוויות הפרטיות שלי אצל רופאי נשים למיניהם יכולות בקלות למלא ספר (לא ברור אם ספר קומי או טראגי אבל זה כבר נושא אחר), כך שלפעמים השיטה הכי יעילה היא פשוט ניסוי וטעיה, עד שמוצאים רופא שמרוצים ממנו. יש נשים שעוברות דרך ארוכה עד למנוחה והנחלה, ויש נשים בנות מזל שמוצאות רופא נשים מיד בניסיון הראשון ושומרות לו אמונים נצחיים. אולי ירגיע אותך לדעת שבפגישה הראשונה אצל רופא הנשים הוא לא יבדוק אותך ממילא בדיקה גינקולוגית היות ואת עדיין בתולה. קרוב לוודאי שהוא רק ישוחח איתך, אולי יערוך בדיקה גופנית קצרה וירשום לך מרשם לגלולות. את הבדיקה הגינקולוגית תידרשי לבצע בשלב מאוחר יותר (אנא, אל תוותרי עליה למרות המבוכה, מדובר בבדיקה שגרתית הכרחית לכל אישה). לאחר המרשם הראשוני של הגלולות מרופא הנשים, אין צורך לחזור בכל פעם לרופא הנשים רק לצורך קבלת מרשם חדש, את יכולה פשוט לקבל מרשם מתאים גם אצל רופא המשפחה שלך. את הגלולות את קונה *רק עם מרשם* בכל בית מרקחת, רוב סוגי הגלולות אינן מכוסות על ידי קופות החולים כך שאת משלמת את מחירן המלא מכיסך (למעט מקרים בהם את נדרשת ליטול גלולות בשל סיבות בריאותיות). העלות אינה גבוהה. אם יש לך שאלות נוספות אשמח לנסות ולהשיב, שיהיה בהצלחה וכל טוב שירה

22/06/2006 | 20:00 | מאת: נערה אלמונית

היי שירה תודה רבה על המשוב, בהחלט כיסית עבורי כמה סימני שאלה :-) יש לי עוד כמה שאלות, נניח ואמצא רופאת נשים בסביבת מגורי, האם פגישה גניקולוגית כרוכה בתשלום מסויים? ואם כן, כמה בדר"כ? האם לקטינות מותר לגשת מטעם עצמן, כולל אישור לקבלת גלולות מונעות הריון? כיצד עליי לערוך את עצמי לקראת הפגישה? אשמח לקבל את תשובותיך תודה!

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו