קנדידה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

18/06/2006 | 19:01 | מאת: שרון

שלום. אבחנו שיש לי קנדידה והבנתי שיכול להיות שזה מסביר כאב בזמן חדירה וחוסר הנאה ממין כתוצאה מכך. השאלה שלי היא האם זה נכון והאם יש איזושהי סכנה של הידבקות בבן הזוג כתוצאה מיחסי מין בלתי מוגנים או מין אוראלי וכו'. תודה

19/06/2006 | 08:45 | מאת: שירה

שרון בוקר טוב קנדידה היא פטריה נרתיקית (מכירה את הפרסומת בטלויזיה על האישה שמסתובבת על המסך כשהיא מחזיקה פטריה גדולה ביד...?) הפטריה עלולה לגרום ליובש בנרתיק, ומכיוון שיש יובש עלולים להיגרם קשיים וכאבים בחדירה ומכאן חוסר ההנאה במין. הטיפול הוא פשוט ביותר ואפשרי גם ללא מרשם רופא (פתילות או משחה או שילוב של שניהם, אפשרי גם טיפול דרך הפה במידה ומדובר בפטריה "עקשנית" במיוחד). סיכויי ההדבקה לבן זוגך הם די קלושים במגע רגיל, אבל במגע אוראלי הפטריה עלולה לנדוד ולהתמקם בנוחות על הלשון שלו. המלצתי היא לא לקיים מין אוראלי עד שלא תטפלי בפטריה. המשך שבוע נעים שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו