יחסי מין בלחץ

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

08/06/2006 | 15:31 | מאת: לרי

שלום . אני בן 48 ואישתי בת 45 ולנו 3 ילדים . אשתי מסתבר לא כל כך אוהבת מין , מודה בזה ןעושה זאת עקב לחץ שלי ולא מתוך רצון ואהבה והנאה , היא מבחינתה מספיק לא אם בכלל לקיים יחסים פעם בשבוע פעם בשבועיים . לאחרונה היא לוחצת עלי לרדת בקצב יחסי המין בינינו לקצב שהיא רוצה . לי המין חסר ולכן אינני רוצה לרדת בקצב . יש לך רעיון / הצעה איך מתמודדים בבעיה ?, מכיוון שהסיפור נראה לי הולך לכיוון השלמת החוסר מחוץ לבית . האם אפשר להמשיך ולקיים יחסי מין בלחץ כשהצד השני לא רוצה ? תודה

11/06/2006 | 10:09 | מאת: שירה

לרי שלום עקרונית, אני מניחה שאפשר לקיים יחסי מין "בלחץ" כאשר הצד השני לא רוצה. אבל, אני חוששת שהפעולה מתקרבת להגדרת המושג "אונס" ואני משוכנעת שלא זו הכוונה שלך. יחסי מין בין שני בני זוג אוהבים אמורים להתבצע ברצון הדדי, ולא בלחץ של אף אחד מבני הזוג. פחות מטרידה אותי התדירות של יחסי המין שלכם, והויכוחים על כמה פעמים בשבוע היא "מסכימה" לאפשר לך לקיים מגע מיני איתה, מה שבעיניי מטריד יותר היא העובדה שהיא לא נהנית ולא אוהבת מין. מטבע הדברים, ברור שאם מין לא מהווה מקור הנאה עבורה, לא תהיה לה שום מוטיבציה של ממש להמשיך ולעסוק בפעילות מינית (לא מכירה הרבה אנשים שמתנדבים בשמחה לעשות פעולות שלא גורמות להם הנאה). לכן המטרה לדעתי צריכה להתמקד לא בהעלאת מספר הפעמים שאתם מקיימים יחסים, אלא קודם כל לדאוג לכך שהמין יהפוך להיות פעולה מ ה נ ה עבורה. אם זה יקרה, הגיוני שהיא לבדה כבר תרצה להעלות את המינון. קטונתי מלנחש ולשער למה היא לא נהנית ממין. האם התחושה הזו ליוותה אותה מאז ומעולם ? האם היא מגיעה לאורגזמה ביחסי מין ? האם מדובר רק בירידה בהנאה בשנים האחרונות ? הייתי מציעה לה לפנות לרופא הנשים שלו ולדון איתו בנושא. יתכן בהחלט שהיא הגיעה לגיל בו היא זקוקה לתוספת הורמונים המתאימה לנשים בגיל המעבר. לא ממליצה על השלמת החסר מחוץ לבית, כן ממליצה על שיחה פתוחה וכנה עם בת הזוג שלך, בה אתה מסביר לה שאתה אוהב אותה ונמשך אליה ומעוניין במגע גופני איתה, ושאתה לא רוצה שהיא "תעשה לך טובה" אלא גם תיהנה מהמגע בדיוק כמוך. דרבן אותה לפנות לרופא נשים, כדי לשפר את החיים הזוגיים של שניכם. בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו