שינוי הרמונלי משפיע על האופי?

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

03/06/2006 | 15:35 | מאת: ללי

שלום רב! אני סטודנטית בת 23 בריאה בדרך כלל ולא נוטלת גלולות יכול להיות שהשאלה שלי מאוד מוזרה אבל בכל זאת אני חייבת לשאול אותה. לפני כחודש גילו אצלי שחלה פוליציסטית, הבעיה מתאפיינת ע"י וסת לא סדירה, שעירות יתר וכן עליה במשקל.(עוד לא עשיתי בדיקות דם.) במקביל עם התופעות הפיסיאולוגיות חלו שינויים פסיכולוגים גם כן, נהיתי פחות ריגשה, החלטתי להפרד מחבר שלי שהיתי איתו 4 שנים וחשבנו על חתונה. אני מריגשה שונה מאוד, בטוחה בעצמי, חזקה, עם אנרגיות, עם מצ ורח מרומם...אני לא יכולה להגיד כי היתי דכאונית לפני, אך אני מרגישה שמתרחש איזשהו שינוי...אני לא מבינה מה קורה לי? אני מרגישה דומננטית ושטלתנית חסרת רגשות...האם הדבר יכול לנבוע מהבעיה ההורמונלית, האם יש אפשרות שעודף הורמון גברי יכול לגרום לתופעה? בתודה מראש

04/06/2006 | 09:35 | מאת: שירה

בוקר טוב ללי השאלה שלך מיועדת לרופא הנשים שלך. הוא השקיע שנים רבות בלימודי הרפואה וההתמחות שלו, אני חושבת שכדאי שתתני לו להפגין את הידע והמקצועיות שלו מדי פעם... :-) מהידוע לי (איני רופאת נשים), תוספת של הורמון המין הגברי לנשים במינון גבוה בוודאי שעשויה להשפיע גם על תכונות אופי, אבל אני לא חושבת שזה המקרה שלך. לא נשמע לי סביר שחוסר האיזון ההורמונלי הנגרם בשל השחלות הפוליציסטיות יגרום לך לשינוי תכונות אופי ושינוי התנהגותי בצורה שאת מתארת. אבל שוב - התייעצי עם רופא הנשים שלך ותראי מה יש לו להגיד. כל טוב שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו