גלולות למניעכת הריון וליבידו

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

30/05/2006 | 15:41 | מאת: nana

שלום, אני בת 23 ומשתמשת בגלולות למניעת הריון מזה כ- 5 שנים. בשנה וחצי אחרונה החשק המיני שלי אפשר להגיד "ברצפה". ואני כמעט סבורה שזה בגלל הגלולה. האם החלפת סוג הגלולה יעזור לתרון הבעיה? או שיש דרך אחרת לפתור את זה בגלל שהגלולה(מליאן) לא גורמת לי לשום תןפעות לואאי חוץ מזה.

31/05/2006 | 15:32 | מאת: רונית

גם אני מצטרפת לדברייך. אני נוטלת גלוללות כבר שנתיים והחשק המיני שלו שואף לאפס או ליתר דיוק לא שואף בכלל. אין לי ספק שלגלולות יש חלק בכך, אני אישה צעירה, נאה ונשואה לגבר צעיר חם ואוהב שמנסה בכל דרך לענג אותי, פעם זה היה עובד, היום אני לא מרגישה בשום צורך, בשום חסך. אני מרגישה שלמה בלי זה, די לי בחיבוק וקירבה בלבד.

31/05/2006 | 16:42 | מאת: שירה

רונית שלום, אם "אין לך ספק" כהגדרתך - אז אני לא חושבת שיש לי בכלל מה להוסיף.... אני אישית חושבת שתמיד יש מקום לספק, במיוחד כאשר מדובר על דבר כה גמיש ונתון לשינויים כמו חשק מיני, ובפרט חשק מיני של נשים, אבל זכותך כמובן להרגיש שאין לך ספק שהגורם היחידי לכך שהחשק המיני אצלך הפך לז"ל הן הגלולות. אם כך - הפסיקי לקחת גלולות, ועברי לאמצעי מניעה אחר (התייעצי עם רופא הנשים שלך בדבר האופציות העומדות לרשותך). בהצלחה וכל טוב שירה

31/05/2006 | 16:45 | מאת: שירה

nana שלום יש נשים שחשות שהגלולות משפיעות לרעה על החשק המיני שלהן, ולעומתן יש נשים שדווקא מדווחות על תופעה הפוכה. אישית, מעולם לא נכללתי לא בקבוצה הראשונה ולא בשניה, כך שאפשר להניח שיש גם קבוצה נוספת שלא ממש מרגישה שום הבדל... חשק מיני מושפע מגורמים רבים, גם פנימיים (מתוך מה שמתחולל בגופך) וגם חיצוניים, דהיינו - מה שעובר עליך בחיי היומיום בעבודה, עם המשפחה, עם החברים... הכל משפיע על המצברוח הכללי ובסופו של דבר מיתרגם גם לחשק מיני, ולחשק שלך בסוף יום להיות מינית או סקסית. בהנחה שאכן המקור לירידה בליבידו הוא השימוש בגלולות, הפתרון הוא הרבה יותר פשוט מאשר לשנות את שאר הגורמים הסביבתיים בחייך: פשוט תפני לרופא הנשים שלך ותתייעצי איתו. יתכן בהחלט שהחלפת סוג הגלולה תפתור את העניין, או שתיאלצי לשקול שימוש באמצעי מניעה אחר. בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו