הקשר בין לחצים נפשיים ומתח לחשק מיני אצל נשים

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

26/05/2006 | 12:13 | מאת: דידי

קיים מיתוס מקובל שנשים מושפעות הרבה יותר מלחצי היום-יום ומגורמים נפשיים אחרים ביחס לגברים, והדבר משפיע על החקש המיני. בתוך כך מקובל לחשוב שגברים מסוגלים (ורוצים!) לקיים יחסי מין כמעט בכל מצב נפשי נתון, לעומת נשים שמושפעות יותר מאותם הלחצים, ולכן במצבים מסויימים פחות מעונינות במין. עם זאת, בחיפושי הרבים לא מצאתי מחקרים או מאמרים שיאששו את המיתוס. אשמח לרפרנסים בנושא, אפשר גם באנגלית. תודה מראש! תודה רבה!

28/05/2006 | 10:06 | מאת: ד"ר רוברט הופמן

שלום! אין לי "רפרנס" עבורך, חיפוש ב PUBMED יעלה אלפי מאמרים, היות והתפקוד המיני של גברים "קלה" למדידה, ומגיבה לטיפולים תרופתיים. (הפרסומת לויאגרה נמצא על המסך 20 ס"מ מעל לשורות אלו.) טענה שגבר יכול לתפקד בכל מצב לא נכונה, כמובן, וכמעט כל גבר וזוגתו יתקלו באירועים של "אי ביצוע". מכוון שמדובר ברפלקס, הפין עשוי להזדקר בגירוי מקומי קל, גם אם הגבר נמצא במצוקה גופנית או נפשית. כמובן שזיקפה אינה מעידה תמיד על רצון לקיים יחסים, או "הרגשה מינית", יותר מאשר פטמות מגורות וזקופות אצל אישה. גם האורגזמה הגברית די רפלקסורית, ויכולה לקרות כאשר גבר לא ממש "בקטע". כעקרון גבר יכול להגיע לזיקפה ולשפיכה גם במצבים קיצוניים. מאז פרוץ הויאגרה, סיאליס ולביטרה לשוק, הנכונות לדבר על בעיות זיקפה קפצה בסדר גודל, וגברים בהחלט מכונים להודות בחוסר תפקוד מספק (לפחות מול הרופא). בהצלחה בחיפושיך. כפי שאמרתי, לדעתי הבעיה לא במציאת מקור מחקרי להשפעות, אלא בסינון של עשרות אלפי המאמרים בנושא. לבריאות, ותזכרו - גם לגבר יש נפש רגישה! ד"ר הופמן

28/05/2006 | 10:19 | מאת: שירה

13/06/2006 | 09:44 | מאת: סיסי

שלום אני בת 41 , בשנים קודמות כן היה לי חשק מיני והיה לי רצון לקיים יחסי מין , בשנתיים האחרונות יש לי רתיעה מסוימת , אין לי חשק , ולא התלהבות זה מדאיג , האם זה מתכון לסיום נישואין , ומדוע יש לי את הסלידה לקיום יחסים שאנו מקיימים יחסים אני כן נהנת ברוב המקרים לא מייד זה לוקח זמן , אבל להתחיל עם זה ממש לא בא לי ואני יכולה חודשים בלי ולא להרגיש רע עם זה מה דעתכם ? האם צריך טיפול , ולמי לפנות ? תודה רבה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו