שורף בחדירה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

20/05/2006 | 22:30 | מאת: מורין

בתחילת החדירה אני מרגישה תחושה ששורף לי בכניסה לנרתיק, למשל חדירה בתנוחה הקלאסית הרבה יותר שורף לי זה גורם לי להתנגד לחדירה ובעלי נשאר לא מסופק שנינו חווים מזה תסכול רב, אבל כשיש חדירה המקום נשאר כואב למגע ותחושת השריפה לא עוברת מייד לאחר החדירה, הלכתי לגניקולוג והוא רק רשם לי קולטרימאזול ואמר שאין שום דבר, אבל למה אני מרגישה ככה? האם המקום כואב למגע בגלל שהוא עדיין צר כי לא עברתי לידות עדיין? יש לציין שתחושת השריפה זה דבר חדש שהתחיל רק לפני שבועיים ולא היה בעבר!! ואילו הכאבים מהחדירה היו מהתחלה!!! דבר נוסף אני לא נהנית מהחדירה ויש לי אפילו תחושת אי נוחות כשהוא בפנים כך שאני מאיצה בו לגמור מהר כי אני שונאת את התחושה שהוא בפנים... אשמח לקבל עזרה....... מורין

21/05/2006 | 09:19 | מאת: שירה

בוקר טוב מורין אם תחושת השריפה קיימת רק בשבועיים האחרונים, יתכן שאת סובלת מפטריה נרתיקית. בין היתר, תסמינים של פטריה מתבטאים בתחושת יובש וגירוי בנרתיק, וכאשר מנסים לקיים יחסים עם חדירה נוצרת תחושה של שריפה. אני כמובן רק מנחשת (קצת קשה ממילא לבצע אבחנה דרך האינטרנט, ואני גם לא רופאת נשים). על כל פנים, את מספרת שהכאבים בחדירה היו קיימים מאז ומעולם, ושאת לא נהנית מהתחושה של איבר המין בתוכך. עקרונית, אין קשר לכך שטרם חווית לידות ושהנרתיק שלך צר. פתח הנרתיק הוא גמיש והוא מסוגל להתרחב ולהתגמש במידת הצורך ואין סיבה שתחווי כאבים בגלל "נרתיק צר מדי". בהנחה שעברת בדיקה גינקולוגית ולא נמצאה כל בעיה גופנית אצלך (או אצל בן זוגך, כגון איבר מין בגודל חריג במיוחד), יש אפשרות סבירה שהמקור לכאבים שאת חשה הוא נפשי. הפתרון במקרה כזה הוא יעוץ סקסולוגי שיסייע לך בתהליך של למידה להתרגל לתחושה של איבר המין, וללמוד לקבל ולאהוב אותה. ברגע שלא תירתעי מהתחושה הזו, לא תחושי כאב בניסיונות חדירה. ממליצה לך לעיין בקישור הבא http://www.itam.org.il/ כל טוב ובהצלחה שירה

21/05/2006 | 11:16 | מאת: מורין

יכול להיות שמקור הבעיה הוא מהפעם הראשונה שלנו שאז היה צריך לבתק את קרום הבתולים, ארוע זה זכור לי כטראומה, למרות שבן זוגי היה נפלא, ועשה את זה לפי הקצב והרצון שלי עם כל זאת הכאבים היו מאד מאד חזקים והיה צורך בכמה פעמים נוספות עד שהאיבר חדר בצורה חלקה כי בהתחלה לא הצלחנו להשיג חדירה, בפעמים הבאות כשהיינו מגיעים לשלב של חדירה הייתי מסרבת והוא היה מנסה לשכנע אותי כי ידעתי שזה יכאב אז פחדתי, היום כבר משיגים חדירה בלי בעיה רק עם כאבים למרות שאני מנסה להרפות את עצמי כמה שיותר ומנה להינות מהתחושה שלו בפנים, אגב לגבי הפטריה הרופא אמר יתכן שזה פטריה ורשם לי משחת קולטרימאזול, מרחתי אותה אבל אין שום שיפור, !!!!!! לא נמצאה אצלנו בעיה גופנית כלשהי. שאלה נוספת-- אפשר ללכת לבדיקה גניקולוגית בזמן המחזור???

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו