היריון עם מחזור?!!

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

19/05/2006 | 09:03 | מאת: רינה

יש לי שאלה מאד חשובה..אני קיבלתי מחזור..אבל יש לי הרגשה שבגוף שלי יש שינויים ..למשל אני אוכלת הרבה יותר מהרגיל..ורעבה כל הזמן..הייתכן שאני בהיריון למרות המחזור?האם קורה שלמרות ההיריון אקבל מחזור או שהמחזור הוא סימן חותך שאין היריון?1 תודה רבה

19/05/2006 | 09:56 | מאת: שירה

רינה בוקר אור משאלתך לא הבנתי אם כרגע את עדיין במחזור או שהוא כבר הסתיים. אם את עדיין במחזור, בהחלט יתכן שהתיאבון המוגבר והרעב הגובר קשורים לשינויים הורמונליים בזמן המחזור החודשי. נשים רבות מרגישות שינויים בתיאבון בזמן המחזור. בנוסף, במשך כל חיינו (ובמיוחד בגיל ההתבגרות) הגוף עובר שינויים והוא מושפע הן מדברים פנימיים והן מדברים חיצוניים. קיימות סיבות רבות בגללן עשוי לחול שינוי במידת התיאבון שלך. יתכן שרמת הפעילות הגופנית שלך עלתה והגוף מרגיש שהוא זקוק לתוספת של מזון (אנרגיה). מצב נפשי (מתח לדוגמא) עלול גם הוא להתבטא בצורך לאכול יותר. כאמור - מגוון סיבות ולא בהכרח הריון. מחזור אינו סימן וודאי לכך שאינך בהריון. יתכן מצב בו אישה בהריון תחווה דימום קל - בעיקר בתחילת ההריון, ותטעה לחשוב שמדובר במחזור. הדרך הוודאית לבדיקה וגילוי הריון היא באמצעות בדיקת דם מתאימה. את ההערה הכי חשובה שמרתי לסוף: אני מניחה שאם את תוהה לגבי הריון אפשרי, סימן שאת מקיימת יחסי מין בלתי מוגנים. זה המקום להזכיר לך שמספיקה פעם אחת ויחידה של קיום יחסים ללא אמצעי מניעה כדי שתיכנסי להריון *לא רצוי*. אנא קבעי תור לרופא נשים בהקדם והתאימי לעצמך אמצעי מניעה. שבת שלום שירה

19/05/2006 | 10:09 | מאת: רינה

תודה על תשובתך בהמשך לתשובה שלך יש לי עוד שאלה..אמרת שבתחילת ההיריון יתכן שיהיה דימום קל..עכשיו אני לא במחזור..אבל כשקיבלתי היה מחזור רגיל של 4 ימים בדיוק בזמן הוסת שלי..האם זה עדיין נחשב לדימום קל..?

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו