אוננות

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

02/05/2006 | 14:37 | מאת: מאיה

שלום אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון: אני בת 17.5 ובזמן האחרון אני מרגישה שאני צריכה לאונן כמה פעמים ביום (לפעמים אפילו שלוש פעמים ביום) זה כאילו שיצר המין שלי לא יודע שובע. זה מפריע לי מאוד בחיי היום יום כי אני מפחדת לצאת לכל מיני מקומות כי אולי אני ארגיש צורך לאונן שם. האם זה נורמלי ואיך אפשר לטפל בזה?

03/05/2006 | 18:16 | מאת: שירה

שלום מאיה הקו הדק בין התנהגות נורמטיבית לבין לא נורמטיבית עובר בין שני גורמים: האחד הוא הרצון שלך, והשני הוא יכולת ההתאפקות שלך. את אומרת שאת חוששת לצאת למקומות ציבוריים שמא תרגישי צורך לאונן שם... נו, אז מה יקרה אם תרגישי צורך לאונן ? יקירתי, נשים רבות הולכות לקולנוע וצופות בבראד פיט על המסך וחשות צורך עז לקיים איתו יחסי מין בו ברגע.... מטבע הדברים, הן נאלצות להשלים עם העובדה המצערת שזה כנראה לא יקרה, ורוב הסיכויים שהן יחזרו הביתה ויקיימו יחסים עם מישהו אחר במקום זה או ימצאו פורקן ליצר המיני שלהן בדרכים אחרות אבל הנקודה החשובה היא - הן *מתאפקות*, כי היצר המיני הוא בשליטתנו. הרצון שלך לאונן הוא טבעי ומובן, את בשיאו של גיל ההתבגרות וההורמונים שלך גועשים ומתרגשים מכל מה שקורה לך בגוף ומה שקורה מחוץ לגופך בעולם מסביבך, כל מה שאת מרגישה בתוכך הוא טבעי. טבעי שתביני שאוננות אמורה להתבצע באופן פרטי, כך שאם את בחברה - תתאפקי עד שתהיי לבד, זה הכל. מעבר לכך, אם את מרגישה שהאוננות הופכת למשהו שמשתלט על חייך (מונע ממך להיפגש עם חברים, ללכת לחוגים, לצאת, ליהנות מהחיים הרגילים שכל נערה בת 17.5 מנהלת), הייתי ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה שלך ולשוחח איתו בפתיחות על הנושא. כן, למרות המבוכה. אבל אם הרצון לאונן לא משתלט על חייך ומשבש את ההתנהלות הרגילה שלך - אל תדאגי ואל תהיי מוטרדת. אדרבא - תיהני. נדיר שיש בחיים חוויות למידה שהן כל כך מהנות כמו אוננות :-) חג שמח שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו