רפלקס הפחד

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

29/04/2006 | 20:28 | מאת: חני

שלום אני בחודש תשיעי והייתי רוצה לנסות ללדת ללא משככי כאבים, אני רק לא יודעת אם זה אפשרי במצבי. אני מפחדת בקיום יחסים מהחדירה ויש לי תגובת כיווץ בלתי רצונית, תגובה זו נוצרה במהלך כמעט שנה כאשר הייתי נשואה טרייה וניסינו לקרוע את קרום הבתולים, פיתחתי את הרפלקס של הכיווץ ולכן רק בהרשמה מלאה קרעו לי את קרום הבתולים האם יש מצב שאוכל ללדת ללא משככי כאבים? מה יקרה אם בטעות אכווץ מהפחד והכאב? איך אפשר להתגבר על פחד זה והכיווץ הבלתי נשלט, אני נשואה כבר שנתיים וחצי? תודה

30/04/2006 | 08:51 | מאת: שירה

חני שלום הדבר הכי סביר בעיניי זה להתייעץ עם רופא הנשים שלך לגבי השאלה החשובה הזו, אבל על פניו, לאור מצבך המורכב והקישור שאת עושה בין הנרתיק, בין מין ובין כאב - לא נראה לי הגיוני שתנסי ללדת ללא משככי כאבים, לא נראה לי הגיוני שתעמידי את עצמך במצב כל כך כואב וקשה כאשר ידועה לך היטב המורכבות של הסיטואציה עבורך ממילא. יתכן שאני טועה (אני מקווה), אבל דווקא משום שחווית כאב כה גדול בניסיונות לקיים יחסים עד שלא היה מנוס מהרדמה כדי לבתק את בתולייך, אני לא רואה הגיון בבחירה מכוונת של מצב מלחיץ, מכאיב ומעורר חרדה ללא שום תרופות שיקלו עליך את הכאב ואת החשש. ואני משערת שאין צורך שאערוך כאן השוואה בין גודל איבר מין גברי ממוצע לבין רוחב של ראש תינוק - לכן לא אעשה זאת. רק אומר לך זאת: לא לכל הנשים יחסי המין הם חוויה כואבת בפעמים הראשונות (ממש לא). לידה, לעומת זאת, היא תמיד, ת מ י ד חוויה כואבת, על כך אין ויכוח כלל. ממליצה לך בחום להתייעץ עם רופא הנשים שלך בפתיחות ובכנות. בהצלחה רבה בלידה ובגידול דור ההמשך שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו