ואגינה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

29/04/2006 | 13:38 | מאת: אפרת

יש לי שאלה בקשר למצב הואגינה. עיינתי במאמר של 20 עובדות על הואגינה שנמצא אצלכם באתר וכתוב שם שנרתיק שמדיף ריח זה אומר שהוא בריא. בחודשים האחרונים כשאני שוכבת במיטה אני מריחה כל הזמן את הריח של ואגינה,והאמת שהוא לא הכי ניחוחי. זה בעיקר קורה לי כשאני ישנה במשך מספר ימים עם אותו מכנס. כשקיימתי יחסי מין עם בחורה (קיימתי רק עם בחורה אחת) אז נדף לה אותו ריח כמו שלי. האם זה נורמלי הריח הזה שאני מרגישה?

30/04/2006 | 08:43 | מאת: שירה

אפרת שלום הנרתיק אינו מקום "יבש", בתוך הנרתיק ישנן הפרשות כל העת ולהפרשות הללו ישנו ריח אופייני שהוא אינו ריח רע אלא ריח טבעי ונורמלי (אלא אם כן יש פטריה או דלקת או כל בעיה אחרת שגורמת לריח להשתנות). אם לא תתקלחי מספר ימים או תלבשי מספר ימים את אותו זוג תחתונים או מכנסיים, מטבע הדברים הריח הטבעי יהיה חזק יותר מאשר לו תתקלחי מדי יום למשל, והריח הטבעי יתערבב עם ריח הסבון בו את משתמשת. כפי שאמרתי, כל עוד אין פטריות או דלקות אין סיבה להניח שהריח שאת מרגישה הוא לא טבעי. עליך לדאוג להגיינה טובה של הגוף באופן כללי ושל הנרתיק בפרט, אבל אין צורך בשטיפות מיוחדות: מקלחת יומית רגילה בהחלט מספיקה (השטיפות ה"אינטימיות" אינן הכרחיות). כל טוב שירה

30/04/2006 | 16:21 | מאת: ע

אפרת, השטיפות ה"אינטימיות" לא רק שאינן הכרחיות... מתשובות רבות של רופאים שקראתי, אני מבינה שהן גם לא רצויות !

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו