נוזל הזרע

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

12/04/2006 | 08:44 | מאת: לי

מהי תוחלת חיי זרע לאחר פליטה כאשר נוזל הזרע נשפך על בגדים, כלומר בא במגע עם אויר, אחרי כמה זמן הוא "מתאדה"?

16/04/2006 | 08:47 | מאת: שירה

לי בוקר אור מעתיקה לך הסברים כלליים לגבי הנושא של שאלתך (עקב תקלה לא מתאפשר לי לצרף קישור): "הזרע הוא תא המין הבוגר של הזכר. תאי הזרע נוצרים באשכים מתחילת גיל ההתבגרות, כאשר מתחילה ההתבגרות המינית ועד מותו של היצור החי או לחילופין באם עבר סירוס. הזרע נושא מחצית ממספר הכרומטידות מכל כרומוזום במטענו הגנטי של האב וכך מספק הזרע מחצית ממטענו הגנטי של האב לצאצא. תהליך זה נקרא מיוזה. תא הזרע קטן פי מאה מהביצית, בעל כושר תנועה עצמית, ומתקיים בסביבה נוזלית. אורך חייו בסביבתו הוא עד 72 שעות ו5-6 שעות בחשיפה לאוויר. תא הזרע מורכב משלושה חלקים בסיסיים: הראש - מכיל ציטופלסמה וגרעין המכיל את המטען הגנטי של תא הזרע. הצוואר - מכיל מיטוכונדריה המספקים אנרגיה לתנועה. השוטון - הוא המבצע את תנועתו העצמית של תא הזרע. תא הזרע מכוסה בחומר בסיסי על בסיס אבץ כדי להגן עליו מפני החומציות של הנרתיק. במהלך הפורקן המיני (אורגזמה), נפלטים מילארדים בודדים של תאי זרע מגוף הזכר (מספר זה משתנה ממין למין) יחד עם נוזל הזרע. נוזל הזרע עשוי ממים, סוכרים, מלחים וכן אנזימים שאחראים על ביקוע קליפת הביצית ועל ההפרייה עצמה. חשיבות האנזימים מתבטאת בכך שהם אחראים על כל שהביצית תופרה אך ורק מזרע התואם את אותו מין. ככלל, איכות הזרע נמדדת בתנועתיות התאים, כיוון התנועה והאם המבנה של הזרעים תקין. פחות ממחצית מתאי הזרע בכל פליטה הם פוריים." ================================================ תשובה ספציפית לשאלתך: תאי הזרע יכולים לחיות מספר שעות באוויר, אולם את מדברת על מצב בו נוזל הזרע נספג בתוך בד כך שלא נראה לי שיש סיבה לדאגה בכל מקרה. שבוע טוב שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו