עלייה במשקל בזמן מחזור

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

03/04/2006 | 11:43 | מאת: שני

שלום, האם נכון הדבר שאישה עולה במשקל (חצי קילו/קילו) בזמן המחזור? אני יודעת שלגבי זה נכון, אבל הייתי מעוניינת לדעת האם זה נכון לגבי רוב הנשים, ואם כן, מהי הסיבה לעלייה במשקל?

06/04/2006 | 08:57 | מאת: שירה

שלום שני השינויים ההורמונליים שעוברת האישה במהלך הימים לפני הופעת המחזור ובמשך הימים הראשונים שלו, עלולים לגרום לתופעות שונות כגון: כאבי ראש, עצבנות ומתח, נטייה לדיכדוך, עלייה במשקל/תחושת נפיחות, ויש נשים שהתיאבון שלהן משתנה בימים אלה (רצון מוגבר לסוכרים, לפחמימות). בשם כללי נהוג לקרוא לתופעות הללו - תסמונת קדם ווסתית. תוכלי לקרוא יותר על התופעה בקישור הבא: http://www.usdoctor.com/pms.htm תופעת העלייה במשקל אותה הזכרת היא לא באמת עלייה במשקל אלא אגירת נוזלים זמנית כתוצאה מה"שיבוש" ההורמונלי, שעוברת לאחר מספר ימים. לא כל הנשים חוות את התופעה, ולא כולן חוות את התופעה באותה עוצמה. שירה

08/04/2006 | 22:05 | מאת: ראובנה

אני בת 37, נשואה ואם לשני ילדים. לידת בני השני היתה לפני שנה וחצי. אני סובלת יותר מתמיד משינויים הורמונליים סביב המחזור. בעיקר כאבי ראש מתמשכים, עייפות ועצבנות. הסימפטומים מתמשכים על פני שבועיים. אינני משתמשת באמצעי מניעה הורמונליים משום שבנטילת גלולות איבדתי את החשק המיני לחלוטין. קראתי את המאמר אליו שירה הפנתה, ואני מבינה כי יש כמה סוגי טיפולים אפשריים, בעצם טיפול הורמונלי אנטי אסטרוגן. זה הטיפול היחיד מלבד תזונה פעילות גופנית וויטמינים? דרך הרופא נשים?

09/04/2006 | 20:50 | מאת: שירה

ערב טוב ראובנה הקישור אליו הפניתי לא היה בגדר המלצה על שיטת טיפול כזו או אחרת, הרלוונטיות היתה רק לגבי ההסבר מהי תסמונת קדם ווסתית. יש מספר דרכים להתמודד עם התופעה, ביניהן דרכים רפואיות קונבנציונליות (הורמונליות) או דרך הרפואה האלטרנטיבית. אם תעשי חיפוש ברשת תמצאי את כל המידע המבוקש. כמובן, לא אמליץ על שיטה כזו או אחרת, זה גם לא הגיוני כי לכל אחת מתאים משהו אחר ממילא. אם את מעוניינת בטיפול רפואי, כמובן שהדרך הנכונה היא קודם כל לפנות לפנות לרופא הנשים שלך ולהתייעץ איתו. אל תמשיכי לסבול, זה נשמע לי נורא לסבול שבועיים שלמים מתוך כל חודש, אין ספק שיש דרכים שיעזרו לך. בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו