שינויים בנרתיק לאחר לידה והאם אפשר לתקנם

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

02/04/2006 | 11:07 | מאת: אדי

שלום רב,אני אחרי לידה שניה, לאחר לידה ראשונה הנרתיק חזר לתיקנו ולא הייתה לי כל בעיה. לאחר לידה שניה שאגב הייתה בעזרת מלקחיים ולכן גם היו לי הרבה מאוד תפרים, ירדו דפנות הנרתיק עד למטה והן מכסות כמעט את רוב הפתח, מה שמאוד מפריע לי, בהחזרת טמפונים בזמן מחזור וגם קשיים אמנם לא חמורים אבל גם מפריע לי בקיום יחסי מין, בנוסף היות והקפלים למטה זה גורם לדלקות וזיהומים בתדירות די גבוהה, מה שגורם לירידה גדולה בתקוד המיני וקיום יחסי מין. האם אפשר לתקן בעיה זו, בנוסף אודה גם לקבלת פרטים איכן אוכל לבצע ניתוח להקטנת השפתיים החיצוניות, גם הן לאחר הלידה השניה גדלו מאוד ובולטות מאוד החוצה ולמטה, דבר שמפריע לי מבחינה אסטתית.

06/04/2006 | 09:06 | מאת: שירה

אדי שלום אישית, הייתי מעדיפה שתפני לרופא הנשים שלך ותתייעצי איתו על העניין החשוב הזה. עשיתי חיפוש באינטרנט תחת מילות חיפוש "הצרת נרתיק" והגעתי לכל מני אתרים שונים שעוסקים בניתוחים הללו, אבל אני לא רוצה להמליץ על מקומות שאיני מכירה, זה לא נראה לי אחראי ונכון. בכל אופן, אם תעשי חיפוש (תקלידי "הקטנת נרתיק" או "הצרת נרתיק") תגיעי לכל מני תוצאות ומספרי טלפון, תוכלי להתקשר ולערוך בירורים. שוב, איני ממליצה על אף אחד מהרופאים המבצעים את הניתוחים האלה, אני לא מכירה אף אחד מהם. יכול מאוד להיות שלרופא הנשים שלך יהיו פתרונות לא ניתוחיים להציע לך, ולדעתי שווה לנסות כל פתרון שאינו ניתוחי לפני שמנסים את הפתרון הכירורגי. בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו