ירידת אפקטיביות הגלולה אחרי שלשול

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

10/03/2006 | 15:23 | מאת: מודאגת

שלום, כ 3/4 שעה אחרי שלקחתי את הגלולה (דיאנה 35) היום בצהריים, היה לי שלשול חריף. קיימתי יחסי מין ללא קונדום הבוקר כ 4 שעות לפני לקיחת הגלולה. האם יש סכנה שיווצר הריון ? אם כן, מה מומלץ לעשות ? האם כדאי לקחת עוד גלולה היום ? או האם כדאי לקחת את גלולת פוסטינור ? אנא ענו לי בהקדם האפשרי, תודה.

12/03/2006 | 16:50 | מאת: אחת

רק בהקאההסמוכה לנטילת הגלולה היא אינה ברת השפעה מכיוון שהקאת אותה. בשילשול בדרך כלל התרופה הוטמעה כבר בגופך ופעלה את פעולתה והשלשול מכלה את האוכל שנעכל טרום בליעת התרופה. ליתר ביטחון אני ממליצה לך ליטול פוסטינור 2 שמיועד למקרי חירום ומותאם קלאסית לבעיית הספק המנקר בך. אך בשום פנים ואופן לא ליטול גלולה נוספת למניעת הריון- במינון כפול!

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו