גלולות, חשק מיני, והגבר שבינהם

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

22/02/2006 | 10:51 | מאת: starone

אהלן, ראיתי שהנושא הזה עלה כבר כמה פעמים בפורום, וקראתי את כל התשובות על מנת שאני לא אבזבז לכם זמן בשאלות שכבר נענו... אני בת 26. התחלתי לקחת מינס לפני חודש, ומאז אני חשה בירידה משמעותית בחשק המיני שלי (ולא היו שום שינויים במצבי הנפשי, חברתי, אהבתי, או שום דבר אחר - רק הגלולות). מעולם לא לקחתי גלולות קודם לכן. לגלולות היו תופעות לוואי אחרות (מחזור שהתארך מאוד), אבל זאת שהכי מדאיגה אותי היא ההיעלמות של החשק המיני. דיברתי על הנושא (למרות המבוכה...) עם רופא הנשים שלי. תשובתו היתה "זה נורמלי, יהיה בסדר, תחכי עוד חודש". אבל מה שמדאיג אותי הוא שבשום מקום באינטרנט לא ראיתי המלצה של דומה: כל הרופאים אומרים "תעברי גלולה" או "תפסיקי לקחת" - אף אחד/אחת לא אומר "תמתיני", ויש לי הרגשה שהרופא שלי סתם רצה שאני אפסיק להציק לו... ולכן שאלתי: האם להישמע לעצת הרופא, או שעדיף להשיג חוות דעת שנייה או אלטרנטיבה אחרת?

22/02/2006 | 11:04 | מאת: שירה

בוקר טוב ראשית, הייתי ממליצה לך למצוא רופא נשים שאת סומכת עליו, וכאשר הוא מציע לך הצעה רפואית את תצאי מתוך הנחה שהוא עושה זאת ממניעים מקצועיים ולא על מנת "שתפסיקי להציק לו".... שנית, הלא הוא המליץ לך לחכות חודש ולראות מה קורה, וממילא אם הבעייה לא תיפתר את תחזרי "להציק לו", אז לא ממש ברור לי מדוע שירצה פשוט לדחות את "ההטרדות" שלך, לפי התפיסה שלך....? שלישית, נראה לי סביר בהחלט לחכות עוד חודש ולראות מה קורה. כמעט לכל תרופה שאנחנו לוקחים יש תופעות לוואי התחלתיות, שעם הזמן חולפות כאשר הגוף מסתגל אל התרופה. חודשיים הם בהחלט זמן מינימלי כדי לתת צ'אנס לגלולה החדשה. לו היית מדווחת על תופעות לוואי בלתי נסבלות שאי אפשר בשום אופן להחזיק מעמד במשך חודש-חודשיים - בוודאי שלא היה הגיון להמשיך אלא לנסות למצוא תחליף, אבל אני משערת שחודש נוסף עם ליבידו נמוך לא יגרום לך לנזק בלתי הפיך... חכי בסבלנות, אם התופעה לא חולפת - חזרי אל רופא הנשים הנוכחי או מצאי אחד שיש לך אמון יותר גדול בו, ונסי סוג אחר. בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו