שאלה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

18/02/2006 | 23:20 | מאת: מיטל

אני סטודנטית בת 22 ועדיין בתולה. כיום אני מרגישה שאני כן מוכנה לזה ואני מאוד רוצה אבל אני לא מוצאת בן זוג מתאים. חשוב לציין שאני לא מחפשת את ה"נסיך על סוס לבן" אבל כן הייתי רוצה לדעת שהוא יהיה שם גם אחרי. בעבר היו לי מערכות יחסים רציניות אבל לא הייתי מוכנה בעקבות תקיפה מינית ונסיון לאונס שעברתי כשהייתי בת 17, בשנתיים האחרונות לא הכרתי אף אחד בצורה רצינית וקשה לי להסביר למה. השאלה שלי האם כן כדאי להמשיך לחכות עד שאני יהיה בקשר או פשוט לעשות לשכב עם משהו שאין לו שום משמעות בעיניי.

19/02/2006 | 09:40 | מאת: שירה

בוקר טוב מיטל ראשית, לא כתבת האם עברת טיפול נפשי כלשהי בעקבות החוויה הקשה מאוד שעברת בגיל 17. אם התשובה היא לא, הייתי מאוד ממליצה לך לפנות לטיפול (מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא). אני סבורה שאין אפשרות שאדם יעבור חוויה כל-כך קשה וטראומטית מבלי שהדבר ישאיר צלקות בנפשו, וכדאי לפנות ליעוץ שיסייע לך להתמודד עם אותן צלקות בצורה הטובה ביותר, שתשאיר הכי פחות משקעים לטווח הארוך. לגבי ההחלטה לשנות את מצב הבתולים שלך - לא ברור לי מה פשר הבהילות. חיכית עד עכשיו לאדם המתאים - מכאן אפשר להבין שהיחס שלך ליחסי מין הוא רציני, ולא מדובר במשהו שתעשי כבדרך אגב עם האדם הראשון שנקרה בדרכך. ואם אכן כך, נראה לי סביר שתמשיכי לנקוט באותה גישה שמתאימה לך ותמתיני עוד קצת עד שתפגשי מישהו מתאים. לא נראה לי נכון לקיים יחסים בפעם הראשונה עם מישהו ש"אין לו שום משמעות בעינייך" כפי שהגדרת זאת. יחסי מין ראשונים הם חוויה שנשארת בזיכרון, ורצוי שהיא תהיה נעימה ככל האפשר. נכון שהיא עשויה להיות נעימה גם עם פרטנר שאין לו שום משמעות בעינייך, אבל רוב הסיכויים שאם בן זוגך הוא אדם שיקר ללבך, כך החוויה כולה תהיה יקרה יותר ללבך, ותישמר בזיכרונך כזיכרון מתוק ונעים. את לא חייבת לחפש את אהבת חייך כבר בשלב זה בחיים (לא כולם מוצאים את אהבתם הגדולה בגיל 22) אבל אני חושבת שלכל הפחות עליך לקיים יחסים בפעם הראשונה עם מישהו שיש לו משמעות עבורך. בהצלחה שירה

19/02/2006 | 11:12 | מאת: יפעת

אני נמצאת בקשר עם מישהו מס' חודשים...התחלנו כחברים, זה לא הצליח כ"כ וכיום נשארנו בקשר, אנחנו מאוד נמשכים אחד לשני, אבל הקשר בינינו אינו יציב. לפני שמגיעים לשלב החדירה הכל מצויין, וברגע זה הכל משתבש...והוא לא מצליח לחדור אליי, בעבר לא הייתה לי בעייה, האמת שיש לי קושי עם קשרים מהסוג הזה שהם לא כ"כ רציניים, היש קשר ?( אני בת 26)

20/02/2006 | 08:51 | מאת: שירה

יפעת בוקר אור אני חושבת שהתשובה כבר בידייך, או במילים אחרות - התשובה בגוף השאלה... כתבת שיש לך קושי עם קשרים לא רציניים כדוגמת הקשר עליו את מדברת, ואם יש לך קושי רגשי - רוב הסיכויים שהוא יתורגם גם לקושי גופני. הגוף והנפש קשורים מאוד וקשה להפריד ביניהם, הרבה בעיות של תפקוד מיני מושתתות לא על קושי גופני דווקא אלא על מחסום נפשי כלשהו. לו הייתי מהמרת, הייתי אומרת שהקושי שלך לקבל את הקשר הזה (התחיל בזוגיות ועבר ל... מה ? ידידים טובים ששוכבים זה עם זו לפעמים ?) גורם לך להתכווץ כאשר מגיע רגע החדירה ולא מאפשר מגע מיני שלם. את יכולה להיעזר בג'ל על בסיס מים כדי להפוך את החדירה חלקה יותר, ואת יכולה לנסות לברר עם עצמך מה את מרגישה כלפי אותו בחור ומה בתוכך שולח לגוף שלך מסר שעיקרו: "אין כניסה"... בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו