שלום לכולן!

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

13/02/2006 | 17:55 | מאת: לא גלולות,לא קונדום-משגל נסוג?

היתי מעוניינת לדעת אם יש כאלה מכן אשר לא משתמשות בשום אמצעי מניעה מלבד למשגל נסוג? ואם כן -האם זה מספיק בטוח כדי לא להיכנס להריון? ומה הם האחוזים?-אני בחורה בת 19 ויש לי חבר קבוע כבר שנתיים . ניסיתי במהלך השנה וחצי האחרונה 6 סוגי גלולות והתאכזבתי מכולן-כולן גרמו לי לתופעות לוואי ממש לא נוחות...כמו למשל עליה ב-7 קילו,העדר מחזור לחלוטין,דיכאון ,השתנה מרובה....ועוד...בקיצור אני לא רוצה לחזור לגלולות ולעשות עוד ניסויים על הגוף שלי....לקונדומים יש לי אלרגיה..(מתבטאת בנפיחות וכאב לאחר השימוש) וחוץ מזה חבר שלי לא מסוגל לגמור עם קונדום... אשמח לשמוע דעות שלכן לגבי משגל נסוג....אציין כי אני קצת רזה מדי בשביל הגובה שלי-האם זה יקשה עליי להיכנס להריון?

13/02/2006 | 23:23 | מאת: ל

שיטת המשגל הנסוג אינה בטוחה כלל . הנה דבריה של פרופ' הוכנר - http://www.starmed.co.il/Contraceptives/Other בעניין נשים רזות או שמנות ופריון קראי כאן באתר של שירותי בריאות כללית - http://www.clalit.org.il/news/ShowNews.asp?off=&id=558&type=6 יתכן מאד שיש החושבים אחרת, ובמחקרים אחרים המסקנות שונות... ולכן כדאי שתשאלי את הרופא האישי שלך.

14/02/2006 | 12:06 | מאת: ל

מהקריאה במחקרים הבנתי שהסיכוי שלי להיכנס להריון בזמן שימוש במשגל נסוג נמוך מאוד....תאי זרע בודדים לא יכולים לבדם להגיע לחצוצרות לשם כך הם צריכים תמיכה מתאי זרע אחרים(שלא יתמכו בהם בעת המשגל הנסוג) ובנוסף לכך אני בעלת משקל נמוך מהממוצע...כך שלפי דעתי השיטה מספיק בטוחה.

14/02/2006 | 12:16 | מאת: שירה

שלום לך בת 19, אני מניחה שאינך רוצה עדיין לחוות את חוויית ההריון ואת האושר שבאמהות. לכן, גשי לרופא נשים והתייעצי עמו מה עליך לעשות כדי להתאים לעצמך אמצעי מניעה שלא יגרום לך לתופעות לוואי ואינו משול ל"רולטה רוסית" כמו שיטת המשגל הנסוג. לו היית מספרת שאת נשואה ומבוגרת בעשור, וזו לא תהיה טרגדיה אם תקרה "תקלה" ותיכנסי להריון, התגובה שלי היתה שונה, אבל בנסיבות האלה של חייך אני משערת שתקלות כאלה הן ממש לא רצויות מבחינתך, לא ? לסיכום - בוודאי לא להסתמך על שיטת המשגל הנסוג, ובוודאי ובוודאי לא להסתמך על משקל גופך הנמוך כערובה לקושי להיכנס להריון. בהצלחה שירה

14/02/2006 | 17:59 | מאת: בת 19

שלום שוב! האם יש לכך השלכות לגבי (לגבי הפוריות שלי)אם לאמא שלי היה קשה להרות? והיא אף פעם לא השתמשה באמצעי מניעה...לעומתה אמא שלה היתה נכנסת להריון בקלות ועברה מספר הפלות.אני ההריון היחיד של אמא שלי(היא בת 46) והיא ניסתה להיכנס שוב כמה שנים אחרי שהולידה אותי וללא הצלחה עד היום...אמא שלי סיפרה לי שגם לסבתות שלה היו קשיים....מה אפשר להסיק מכך?

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו