חוסר חשק מיני

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

01/02/2006 | 09:11 | מאת: מישהי

היי. אני בת 25 ונמצאת בקשר כבר קרוב לשנתיים. אני ובן זוגי גרים יחד מעל שנה והיחסים נכון להיום תקינים (רבים מידי פעם וזהו), בעבר נפרדנו מספר פעמים ביוזמת בן הזוג. לאחר כשנה בערך במערכת היחסים "הפסיק" לי החשק לסקס או לכל מגע מיני אחר. גם כלפיי וגם כלפי בן זוגי. פשוט לא בא לי ואני אף מונעת ממנו ליזום. גם בקשר הקודם שלי שנמשך כ-3 שנים עברתי את אותה התופעה. אני צריכה לציין שגם בתקופה שיחסי המין היו תקינים לא נהנתי במיוחד מהסקס עצמו וזאת על אף פתיחות רבה ביננו ושיתוף בהנאות. אין לי מושג איך לצאת מזה או מה גורם לזה וזה מתסכל את שנינו. לבן זוגי קשה להבין את המצב שלי בייחוד שאין לו סיבה מספקת. אשמח לדעת אם יש איזשהו פתרון, יעוץ או כל דבר שיוכל לעזור לי (אני יודעת שהבעיה טמונה בי כי,שוב, זו לא הפעם הראשונה שלי במצב זה) בתודה רבה מראש!

01/02/2006 | 19:41 | מאת: שירה

שלום לך מישהי בעיניי, משפט המפתח בהודעתך הוא: "אני צריכה לציין שגם בתקופה שיחסי המין היו תקינים לא נהנתי במיוחד מהסקס עצמו"... תראי, אני יכולה להגיד לך לגבי עצמי שכאשר אני לא נהנית לעשות משהו באופן מיוחד, אני לא אמצא את עצמי מחפשת הזדמנויות להמשיך ולעשות אותו. אני משערת שאני לא יוצאת דופן מרוב האנשים בהקשר זה. סקס הוא לא מקום עבודה (אצל רובנו, לפחות), ולא מדובר על מטלות שאין ברירה וחייבים לעשות אותן. זו פעילות *בחירה*, ואין שום סיבה שנבחר לעשות אותה אלא אם כן אנחנו מאוד נהנים ממנה...! לכן אני לא חושבת שהפתרון במקרה שלך הוא המלצות על איך לעורר את החשק המיני בתוך מערכת היחסים הנוכחית שלך. אני חושבת שהעניין עמוק יותר, ושאת צריכה לברר מדוע אינך נהנית מיחסי מין גם כאשר הכל לכאורה "בסדר". לשם כך הייתי ממליצה לך להיעזר באיש מקצוע - או סקסולוג או פסיכולוג, אפשרי גם שניהם. התהליך יהיה בוודאי ארוך יותר מאשר "פתרון קסם" כמו משחות או כדורים שונים ומשונים שאפשר למצוא בכל מיני עיתונים, המבטיחים חגיגית שיפור מ-ד-ה-י-ם בחשק המיני... אבל התהליך מחוייב המציאות לדעתי, ובניגוד לתרופות הפלא השונות - התוצאות יהיו אמיתיות לגמרי. שיהיה בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו