התרחבות הנרתיק

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

08/01/2006 | 14:53 | מאת: עיזה

מה ניתן לעשות בגלל מצב של התרחבות הנרתיק אחרי לידה? כלומר במין שלא מרגישים כלום.

09/01/2006 | 11:23 | מאת: שירה

עיזה שלום לא ציינת בכמה לידות מדובר, נדיר שלאחר לידה אחת בלבד מגיעים למצב בו "לא מרגישים כלום" כדברייך. ראשית הייתי ממליצה לך לפנות לרופא הנשים שלך לבדיקה, כדי לוודא האם מדובר בהתרחבות שלא בגדר הנורמה, משום מה. את מוזמנת לקרוא על פתרונות לא-ניתוחיים לתופעת התרחבות הנרתיק בקישור הבא: http://www.xlove.co.il/cgi-bin/he/articles_he.cgi?action=showArticle&articleId=24 המונח "תרגילי קגל" המוזכר בקישור שצירפתי, מתייחס לתרגיל פשוט ביותר שניתן לבצע בכל זמן ובכל מקום (אף אחד לא יודע שאת מבצעת את התרגיל, אלא אם כן הוא נמצא בתוכך בו זמנית...) פשוט כווצי את שרירי הנרתיק באותו אופן בו את מתאפקת לא להשתין (דמייני שאת ממש צריכה להשתין אבל מתאפקת ועוצרת את עצמך), את יכולה לעשות זאת גם בשירותים אגב, בזמן שאת משתינה. פשוט כווצי את השרירים והפסיקי את הזרימה למשך מספר שניות, ואז המשיכי שוב. כך מספר פעמים. בצעי את התרגיל מספר רב ככל האפשר במשך היום. בנוסף, קיימים כמובן גם אמצעים ניתוחיים להצרת נרתיק, אבל צריך לשקול היטב לפני ביצוע הניתוח, כי מדובר בהתערבות כירורגית על כל המשתמע מכך. בהצלחה שירה

09/01/2006 | 14:09 | מאת: עיזה

מדובר ב-3 לידות. אני מבצעת תרגילי קגל כבר מאז הלידה האחרונה(כחצי שנה) אבל אין שיפור. האם הנרתיק יכול גם לחזור לקדמותו לבד?

11/01/2006 | 12:27 | מאת: שירה

שלום שוב, גם שיטת הביופידבק משתמשת למעשה באותו עקרון של תרגילי קגל ופועלת על מנת להשיג שליטה טובה יותר של האישה בשרירים הטבעתיים באזור הנרתיק. אני לא מכירה שיטה אחרת להצרה ממשית של אזור הנרתיק - מלבד התערבות כירורגית כמובן. ממליצה לך לגשת לרופא הנשים שלך כדי שיחווה דיעה בנושא, ואם גם הוא חושב שניתוח הוא הפתרון - יהיה עליך להחליט האם את מעוניינת בכך כמובן. בהצלחה רבה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו