פחד לקיים יחסים לאחר גרידה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

07/01/2006 | 17:42 | מאת: ענבל

לד"ר שלום. אני בת 30 ואמא לשני בנים. כרגע 3 שבועות לאחר גרידה עקב עובר שלא התפתח. אני לא מסוגלת לקיים יחסים עם בעלי. רק המחשבה עושה לי בחילה (עקב מה שעברתי). אני פשוט לא מסוגלת. כל פעם שאני "פותחת רגליים" אני נזכרת במה שעברתי ומפסיקה באותו רגע. אני אפילו לא נהנית ממשחק מקדים שלו (שלא קרה קודם). אנחנו אומנם לא רוצים ילד בשלב זה (היה הריון לא מתוכנן), אבל גם לא נוכל לחיות כך לנצח. אני רוצה ילד בעתיד ומה עם חיי מין? בעלי בינתיים לא לוחץ אך זה יבוא. מה אלי לעשות? מיואשת לגמרי. אנא עצתך!!!!!!!!! אני לא חושבת שסקסולוג יעזור. לא היו לנו בעיות לפני זה. עכשיו זה יותר פסיכולוגי.

07/01/2006 | 18:54 | מאת: שירה

ענבל ערב טוב 3 שבועות הם פרק זמן קצר יחסית מכדי להניח שתחזרי למתכונת של "עסקים כרגיל". עברת טראומה, גם נפשית וגם גופנית, ונראה לי סביר לחלוטין שתקחי לך את הזמן כדי להחלים ולשים את החוויה הזאת מאחורייך בכל מובן. מסכימה איתך שלא תוכלו לחיות כך לנצח, כדברייך, אבל שימי לב שעברו בסך הכל שלושה שבועות ואת כבר לחוצה ממה יהיה בשארית הנצח.... לאט לאט ענבל, צעדים קטנים וזהירים, ואל תטרידי את עצמך במושגים רחבים כמו "הנצח". אני מניחה שמין ממש לא בראש שלך כרגע, אבל אני משערת שאין לך התנגדות לקבל יחס חם ואוהב מבן זוגך שלא קשור דווקא למין. בתקופה הזו נראה לי שאת יכולה ליהנות ממגע מחבק/מנשק/מלטף וכל מחוות האהבה האפשריות - שלאו דווקא מובילות ליחסי מין בהם את אינך מעוניינת כרגע. דבר נוסף, העובדה שאת לא מעוניינת כרגע במגע מיני בגופך שלך לא בהכרח חייבת להיות קשורה למגע בגופו של בן זוגך. יש דרכים רבות (ויצירתיות) בהן את יכולה כן לענג את בן זוגך, מבלי "לפתוח רגליים" כפי שכתבת. כך הוא לא ירגיש מקופח או מוזנח במשך התקופה בה את מחלימה מהחווייה. לא חושבת שבשלב זה נדרשת התערבות חיצונית של פסיכולוג/סקסולוג, כי כפי שאמרתי עברו בסה"כ שלושה שבועות, מוקדם מדי כדי לקבוע שיש כאן איזה דפוס התנהגות שמצביע על בעיה מינית. אם הדברים לא ישתפרו ותחושתך תישאר כפי שהיא היום גם בעוד מספר שבועות - יש מקום לשתף את הרופא שלך ולדון איתו על האופציות שעומדות בפניכם. בינתיים, הייתי מציעה לך מאוד לשוחח עם בן זוגך בפתיחות על הנושא. להסביר לו שתחושתך לא קשורה אליו ולא מושפעת מאהבתך או משיכתך אליו. את לא רוצה לגרום לו לחוש חוסר ביטחון או לחשוש שמא את כבר לא נמשכת אליו יותר. הסבירי לו איך השפיעה עליך החווייה שעברת, שתפי אותו בתחושותייך ואמרי לו שבתקופה הקרובה יתאים לך יותר מגע מסוג אחר (מגע אוהב ולאו דווקא מיני). שיהיה בהצלחה בהמשך שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו