מה עליי לעשות?

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

05/01/2006 | 17:18 | מאת: מיכל1

שלום.אני אספר את הסיפור ואשאל כמה שאלות..אשמח לקבל תשובות על הכל! ביום שישי קיבלתי מחזור,יום שישי שלאחר מכן(בדיוק שבוע)-הוא נפסק.ביום שלישי(4 ימים אחרי סיום המחזור) קיימתי עם חבר שלי מגע מיני.לא הייתה חדירה ממשית לתוכי וגם הזרע שלו לא נכנס פנימי אך נגע באיבר מיני. א)האם יש בכלל סיכוי שאכנס להריון מבחינת התיארוך? (אני לא מבינה בדיוק באיזה ימים אפשר להיכנס ואיזה ימים א"א להיכנס להריון.) ב)האם יש סיכוי שגם זרע שלא חדר ממש לתוכי אלא רק נגיעה באיבר מין(חיצונית) תגרום לי להיכנס להריון?? ג)בדיקת הריון הכי מוקדמת זה שבוע לפני קבלת מחזור.אפשר לעשות את הבדיקה גם שלושה ימים אחרי המקרה (שזה יוצא בערך שבועעים וקצת לפני המחזור?) ד)כדאי לי לקחת פוסטינור בכלל??(או שבאמת אין סיוכי להיכנס להריון..) אשמח מאוד על כל מענה כי אני ממש לא יודעת מה עליי לעשות!! תודה רבה ויום טוב....

07/01/2006 | 17:01 | מאת: שירה

שלום מיכל הימים בהם את יכולה להיכנס להריון הם מספר ימים בסביבת יום הביוץ. נוהגים לספור את יום הביוץ, יומיים לפניו ויומיים אחריו וכך יוצא שיש כ-5 ימים שמייצגים את חלון ההזדמנויות שלך (או חלון הסיכונים שלך, תלוי בנסיבות) כדי להיכנס להריון. חישוב יום הביוץ הוא לא משהו מדעי שאפשר להסתמך עליו, היות והוא עלול להשתנות מחודש לחודש ולא להופיע בזמן קבוע. אצל נשים שמקבלות מחזור סדיר כל 28 יום מדי חודש באופן קבוע, יום הביוץ הוא ביום ה- 14 (כלומר - שבועיים לפני קבלת המחזור) אבל אצל שאר הנשים, כשהמחזור לא מופיע במועד מדוייק מדי חודש קשה יותר לדעת מראש מתי יתרחש הביוץ. לכן שיטת החישוב הזו היא יעילה לחלק קטן יחסית מהנשים, ומאוד לא יעילה לרובן. במידה וחברך לא חדר לתוכך ולא גמר בקרבת הנרתיק שלך, אני לא חושבת שיש לך סיבה לדאגה. נגיעה בלבד של איברי המין לא תגרום להיריון, אבל היא כן עלולה לגרום לכך שבלהט הרגע שניכם תיסחפו ולא תשימו לב בדיוק שאתם ממשיכים הלאה, ושכבר לא מדובר רק במגע אלא בחדירה והשאלה הבאה שאני אקבל ממך תהיה בנוסח: "חברי חדר אלי אבל אני חושבת שהוא גמר בחוץ, האם אני יכולה להיכנס להריון ...?" אם הגעתם לשלב כזה ביחסים ביניכם, הגיע הזמן להתחיל להשתמש באמצעי מניעה מתאים, קונדום או גלולות (גשי לרופא נשים, הוא יתאים לך גלולות וגם ישוחח עמך על כל ההיבטים של יחסי המין והמיניות שלך). בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו