זקיקים

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

22/12/2005 | 18:19 | מאת: דנה

שלום, הייתי רוצה לדעת מהם זקיקים.. ומה זה אומר שיש הרבה זקיקים קטנים בשחלות? זה מעיד על בעייה כלשהי, או על ביוץ? מה בדיוק?... אני פרסמתי כבר בשני פורומים כאן.. ולא עונים לי.. אני מקווה שתוכלו לתת לי כאן תשובה, תודה.

23/12/2005 | 08:25 | מאת: שירה

דנה בוקר אור שאלתך מתאימה הרבה יותר לפורום העוסק ברפואת נשים אבל בכל זאת - מצרפת לך קישור מעניין ונראה לי שתפיקי תועלת רבה מקריאה בו http://www.starmed.co.il/Contraceptives/BiologyOfMating הקטע הבא בתוך הקישור נוגע לשאלך: "כבר בחודש החמישי לחיים התוך-רחמיים יש לכל עובר נקבה כ-10 מיליון ביציות, הנמצאות בתוך השחלות המתפתחות. ביציות אלו "אובדות" במהלך החיים העובריים, ועם הלידה יש לכל יילוד נקבה כ-2 מיליון ביציות בלבד. תהליך איבוד הביציות נמשך, ועם ההתבגרות נותרות כ-400 אלף ביציות בלבד. כל ביצית עטופה בתאים במבנה הנקרא זקיק. במהלך חיי הפוריות, מדי חודש בחודשו חורגת בזמן הביוץ ביצית מהזקיק, המסוגלת להיות מופרית על ידי הזרע, אם מתקיימים יחסי מין במועד זה." לגבי אבחנות רפואיות כאלה או אחרות - עליך לפנות לרופא/ת הנשים שלך ולשאול אותו/אותה. שבת שלום שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו