האם..

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

19/12/2005 | 16:41 | מאת: האחת

יש לי חבר בן 20 אני בת 15 - האם לקיים איתו יחסי מין? מה הסכנות ביחסי מין?

19/12/2005 | 17:55 | מאת: רוני

לטעמי גילך צעיר מידי על מנת להתחיל יחסי מין וקל וחומר עם מישהו מבוגר ממך בהרבה. ראשית עלייך ללמוד את מיניותך והסכנות שבקיום יחסי מין (מחלות , הריון וכד') טוב תעשי אם לאחר שתחליטי להתחיל יחסי מין לגשת לרופא נשים

20/12/2005 | 08:54 | מאת: שירה

האחת והיחידה בוקר אור לא שמעתי ממך את המשפט החשוב ביותר בעיניי בהקשר של קיום יחסים לראשונה: את *רוצה* לקיים יחסי מין עכשיו, איתו או בכלל ?? מה הסיבה שאת מעלה את השאלה הזו ? האם זה רצון שמגיע ממך, או שאולי את מרגישה לחץ פיסי-מתון ממנו...? קיום יחסי מין, כמעט כמו כל פעולה אחרת בחיים, מלווה ביתרונות וחסרונות. על היתרונות - לא שאלת אז לא אפרט... אבל לגבי החסרונות או ה"סכנות" בשאלתך: החל ממחלות מין קלות או מסובכות וכלה בהריון לא רצוי. חוץ מהפן הגופני של העניין, חשוב לא לשכוח גם את הצד הרגשי: קיום יחסים לפני שאת מוכנה לכך נפשית עלול להיות חוויה לא נעימה במיוחד, שאת עלולה "לגרור" איתך לשלבים מאוחרים יותר בחייך הבוגרים. אני חושבת שההתנסות הראשונה במין חשובה מאוד, אצל רובנו מדובר בניסיון שנחרט בזיכרון וקשה למחוק את הרושם שהשאיר. אם היתה התנסות טובה - נפלא, אבל אפילו כאן בפורום נתקלתי לא אחת בנשים שקשה להן להשתחרר מזיכרון של התנסות מינית ראשונה מכאיבה/משפילה/מאכזבת. לדעתי, ככל שתגיעי אל ההתנסות הזו מוכנה יותר, הן מבחינת הידע התיאורטי (נא לקרוא ספרים בנושא) והן מהבחינה הנפשית-רגשית, כך יש סיכוי גדול יותר שהחוויה עצמה תהיה נעימה עבורך. והשורה התחתונה - אף פעם, אף פעם אל תעשי שום דבר שאינך מרגישה מוכנה לו ושאינך רוצה אותו בעצמך, לא משנה אם בן זוגך מבקש/דורש/מתחנן. צדק רוני בהצעתו שתגשי לרופא נשים - מצטרפת אליו. אני חושבת שזה הזמן להתאים לך אמצעי מניעה. בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו