ריח באיבר המין

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

12/12/2005 | 21:01 | מאת: נילי

שלום, אני בחורה בת 25, נוטלת גלולות למניעת היריון מזה 7 שנים. רציתי לדעת ממה נובע ריח רע להפרשות וגינליות יומיומיות (לא מדובר על מחזור) - האם ריח המופץ מן הפות יכול לנבוע כתוצאה מאוכל / תרופות וכו' או שהוא גנטי פשוט. האם ניתן לעשות משהו בנידון מלבד היגיינה (שטיפת האיזור) על מנת למנוע ריחות רעים?

13/12/2005 | 09:09 | מאת: שירה

בוקר אור נילי ריח ההפרשות באיבר המין הוא טבעי בדיוק כמו ריח הגוף האינדיבידואלי של כל אדם. הריח לא אמור להיות רע (למרות שברור לי שגם כאן נכון הביטוי "על טעם ועל ריח אין להתווכח") ולא אמור להיות חריף וחזק. אם הריח משתנה ונהיה חריף יותר, או אם ההפרשות עצמן משתנות (המרקם, הכמות, הצבע) סימן שיש משהו שמפריע לנרתיק שלך (פטריה או דלקת, לדוגמא). לא ידוע לי שתרופות מסויימות משנות את ריח ההפרשות, אבל יש נשים שכאשר הן חולות כמות ההפרשות עולה, כאשר הגוף נמצא בסטרס מסויים (מחלה או לחץ נפשי) יש השפעה אפשרית על ההפרשות. כאמור - לא מדובר במשהו רצוני אלא כתגובה של הגוף. סוגים שונים של אנטיביוטיקות עלולים לגרום להיווצרות פטריה נרתיקית שגם היא גורמת לשינוי בהפרשות ושינוי בריח. שמרי על הגיינה (רחצה רגילה, אין צורך בשטיפות פנימיות למיניהן לעניות דעתי) ולא אמורה להיות שום בעיה עם הריח. המשך שבוע נעים שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו