אחרי לידה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

17/11/2005 | 09:41 | מאת: מיר

שלום רב, ילדתי לפני כחמישה וחצי חודשים את בני הבור,הלידה הייתה רגילה, במהלך הלידה הוחלט לא לבצע חתך ונוצרו לי קרעים בדרגה 2 שנתפרו. לאחר כחודשיים הגעתי לרופא נשים שבדק אותי ואמר שהכל התאחה והכל תקין. אבל יחד עם זאת מאז הלידה, בעת קיום יחסי מין יש לי איזו שהיא צריבה, הרגשה של מעין מתיחה באזור הגורמת לי תחושה לא נעימה בעת קיום יחסי המין. האם הדבר תקין?, האם תחושה זו תעבור אי פעם? תוך כמה זמן להערכתך?

17/11/2005 | 15:33 | מאת: ד"ר רוברט הופמן

שלום, ומזל טוב! בנך ה"בור"? שם חיבה? תופעה שכיחה שהנרתיק לא אותו דבר לאחר לידה ואיחוי הקרעים. קשה לנבא תוך כמה זמן התחושה תחזור למה שהיה לפני ההריון/לידה, אבל יש להניח שזה יבוא עם הזמן, ועם החזרה לקיום יחסים באופן סדיר. אני מצפה שלאחר קיום יחסים עשרות, ומאות פעמים, רקמת הנרתיק תשוב למצב שהיה בעבר. בינתיים, תקפידי על "מוכנות" לחדירה, ( יתכן שיש שוני בסיכה כעת ), ואולי לעת עתה, תהיה את למעלה, כדי לוסת זוית ועומק חדירה. במידה ובעוד חצי שנה עדיין יש בעיות, רצוי להתיעץ שוב עם רופא הנשים. בהצלחה, ד"ר הופמן

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו