כאבים מתחת לבית השחי

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

04/11/2005 | 04:04 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 24. במשך כמה שנים (!) מופיעים אצלי מדי פעם כאבים מתחת לבית השחי השמאלי, בנקודה הקרובה לשד. הכאב עשוי להופיע אחת לכמה חודשים ולהיעלם כעבור שעה או מספר שעות. חשוב לציין שחוץ מזה אני בריאה לחלוטין. כשהייתי בגיל ההתבגרות נאמר לי שהכאב הזה קשור להתפתחות השדיים. אלא שכאמור, אותו כאב מופיע גם כיום אחת לכמה זמן. אציין כי השדיים שלי לא סימטריים והשד השמאלי קצת יותר קטן. הייתכן שהכאב קשור לצמיחת השדיים? אצלי אישית השדיים התפתחו בגיל יחסית מאוחר (מגיל 15 ועד 20 היה שינוי די משמעותי בגודלם). ממה עוד הכאב יכול לנבוע? האם תיתכן מחלה? עשיתי בדיקות דם כלליות לפני מספר חודשים והכל נמצא תקין. בתודה.

07/11/2005 | 12:07 | מאת: ד"ר רוברט הופמן

שלום יעל! מצטער על העיכוב בתשובה. את צריכה בדיקה גופנית לאיזור הכאבים. נקודה. תבדקי אם רופא הנשים שלך, או רופא המשפחה שלך בודקים שדיים ( לא כל רופא מעונין לעסוק, ולקחת אחראיות על איזור זה ). אם לא, תפני לכירורג. הרופא יחליט לאחר בדיקה גופנית אם יש צורך בבדיקות נוספות. לבריאות! ד"ר הופמן

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו