החלפת גלולות ?!

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

27/10/2005 | 12:01 | מאת: ד

שלום, אני עם גלולות כבר 9 שנים... בתחילה השתמשתי באורטו-סיקלן ולפני כשנתיים התחלתי להשתמש במיליאן (סיבת השינוי- ירידה בחשק המיני). יש לציין כי הסקס לפני החלפת הגלולות היה חלק כלומר.. ללא כאבים בחדירה ולאחריה והיתה רטיבות מספקת לחדירה. לאחר החלפת הגלולות (לאחר כחצי שנה בערך ואף יותר) שמתי לב כי ישנה רטיבות אך היא מגיעה מאוחר יותר, לא פעם היה דימום קטנטן לאחר הסקס, לא פעם בן זוגי פצע אותי בפתח הנרתיק (מין תחושה של חתכים קטנים שנרפאים לאחר יום), לאחר הסקס אני חשה בהתכווצות של הבטן התחתונה. האם באמת מדובר בהחלפת הגלולות ובתופעות לוואי? האם עלי להחליף שוב גלולות? האם עלי לעשות בדיקות דם?

27/10/2005 | 13:14 | מאת: שירה

30/10/2005 | 17:19 | מאת: טל

אני בת 17 וחצי ומעוניינת להתחיל לקיים יחסי מין. שאלתי אם האם על מנת לקבל גלולות אני צריכה קודם לעבוד בדיקה גניקולוגית? תודה

30/10/2005 | 19:25 | מאת: שירה

טל שלום עקרונית, מרשם לגלולות את יכולה לקבל גם מרופא המשפחה שלך, אולם רצוי לגשת לרופא נשים לצורך כך. את מעוניינת להתחיל לקיים יחסי מין - ברכותיי, בין היתר זה אומר שאת עומדת לעשות עוד צעד שמבדיל אותך מהיותך ילדה ומאפיין אותך כאישה. משום כך את זקוקה ליעוץ מקצועי של רופא המתמחה בתחום זה כלומר - רופא נשים. אם את חוששת מהבדיקה הגינקולוגית - אין לה מה לחשוש, רופא נשים לא יבצע בך בדיקה גינקולוגית (וגינלית) כאשר את בתולה, בוודאי לא בביקורך הראשון אצלו. ולידע כללי, כאשר את מתחילה לקיים יחסי מין סדירים, עליך להיבדק אצל רופא נשים אחת לשנה באופן קבוע. הקפידי על כך, כי אם אינך עושה זאת את מסכנת את בריאותך וחבל. בהצלחה ! שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו