גלולות למניעת הריון ומצבי רוח

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

16/10/2005 | 23:51 | מאת: נעמה

שלום רב, התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון לפני כחודש וחצי ואני חשה שחל שינוי במצבי הרוח שלי. אני נוטה למצבי רוח דכאוניים מאי פעם, גם לוקח לי יותר זמן "לחזור לעצמי". הבנתי שיתכן קשר לגלולות מניעת הריון. שאלתי האם כך זה בכל הגלולות? או שמא בגלולות במינון הורמוניים מסויים? הגלולות אותן אני נוטלת הן "פמינול" ונחשבות ל"קלות"... האם זו רק תקופה בה מצבי הרוח יהיו כאלה ותקופה זו עתידה להסתיים? מה אפשר לעשות בנידון (חוץ מלהשלים עם מצבי רוח... שפוגעים בבריאות)? תודה רבה, נעמה.

17/10/2005 | 09:11 | מאת: שירה

בוקר אור נעמה הגלולות מכילות הורמונים, ולכן הן עלולות בקרב נשים מסויימות לגרום להשפעה על מצב הרוח, בדיוק כפי שבתקופת המחזור החודשי יש נשים שחשות עצבנות/דיכאון קל וכו', בגלל השינויים ההורמונליים שהגוף חווה בתקופה הזו של החודש. בהחלט יכול להיות שמדובר בתקופת הסתגלות וזה יעבור, מציעה לך להמתין עוד חודש-חודשיים ולבדוק האם יש שיפור. כמובן, זה רק במידה ולא מדובר על דיכאון קשה אלא רק על מצברוח ולא יותר מזה (אם מדובר על דיכאון קשה, קרוב לוודאי שלא הגלולות הן הסיבה ועליך לפנות לטיפול בלי קשר, כמובן). יש הבדלים בין הגלולות השונות, רובן מורכבות מאותם שני הורמונים, אסטרוגן ופרוגסטרון, אולם המינונים והיחסים בין שני ההורמונים משתנים, לכן שווה לנסות סוג נוסף במידה והתופעות לא חולפות. להשלים עם מצב רוח רע ? אני חושבת שלא כדאי... מצברוח טוב הרבה יותר נעים לכל הדיעות. חג שמח שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו