כאבים בחדירה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

15/10/2005 | 01:47 | מאת: שירלי

אני יודעת ששאלו כבר את השאלה הזו הרבה פעמים אבל אני רוצה הסבר קצת יותר מדויק : היה לי חבר ראשון (קשר ראשון לשנינו) כל פעם שקיימנו יחסי מין היו לי כאבים בזמן החדירה אבל למרות הכאב הצלחנו לקיים יחסים מלאים ונהנתי חוץ מהעיניין של החדירה.שמעתי בפורום על כל מיני מושגים כמו וגינימסוס ווסיטלובטוס או משהו בסגנון... כשהייתי בבדיקה אצל שני גניקולוגים שונים הם שללו פטריה ונתנו לי משחה עזרקאין , השתמשתי בה פעם אחד ולא היה הבדל משמעותי בכאב בחדירה, העיניין הוא שאף אחד מהגינקולוגים לא הסביר לי על התופעה של וגנימסוס ולכן אני לא יודעת אם אני סובלת מזה ... כרגע אני לא נמצאת בקשר עם בן זוג ואני חוששת שכשיהיה לי מישהו המצב הזה יחזור האם יכול להיות שבגלל שאני ובן זוגי הקודם היינו חסרי ניסיון מיני נוצר מצב של כאב בחדירה ? ואם אני אהיה בקשר עם מישהו בעל ניסיון לא יהיו לי כאבים? אני לא רוצה ללכת לגינקולוג או לטיפול סתם, איך אני יכולה לדעת בוודאות שאני אכן סובלת מהתופעה .. האם רק ע"י קיום יחסי מין עם גבר נוסף שבו אני אסבול שוב מכאבים בחדירה אני אדע בוודאות שאני סובלת? ואם לא יהיו לי כאבים אני אוכל להיות רגועה שאני לא סובלת מהבעיה? אני יודעת שהשאלה מאוד מורכבת פשוט העיניין מאוד מטריד אותי ואני רוצה להימנע מטיפול גניקולוגי מיותר. תודה.

15/10/2005 | 10:50 | מאת: שירה

שלום שירלי אכן השאלה נשאלה פעמים רבות, מה שמעיד יותר מכל על היקף התופעה (או במילים אחרות - את לא לבד ולא חריגה). על סמך הפרטים בשאלתך, מובן שאין אפשרות לנחש/לאבחן האם יש לך וגינסמוס או לא. מציעה לך קודם כל לעיין ב-2 הקישורים הראשונים שאני מצרפת, המסבירים בצורה מצויינת וממצה על מהות התופעה, הסימפטומים, גורמים אפשריים להופעתה ודרכי הטיפול בה. תופעת הוגיניסמוס היא למעשה התכווצות בלתי רצונית של שרירי הנרתיק, במהלך נסיון לקיים יחסי מין. זו אינה תופעה גופנית (כלומר אין פגם בנרתיק עצמו) אלא תופעה נפשית שצורת הביטוי שלה היא גופנית. התופעה עשויה להגיע בצורה קלה בלבד (ואז תתאפשר חדירה אולם תרגישי חוסר נוחות או כאבים קלים) והיא עלולה להופיע בצורה כה חמורה עד ששום חדירה לא תתאפשר, לא של איבר מין גברי, לא של טמפון או אצבע או כל דבר אחר. הנרתיק פשוט "נאטם" כליל ולא מאפשר כניסה. האבחון של וגניסמוס מתבצע לאחר בדיקה גינקולוגית ושלילה של כל גורם גופני לכאבים, וכמובן על סמך הסיפור האישי של המטופלת, המתאים לתמונה הכללית של וגיניסמוס. לגבי ההבדל בין וגינסמוס לוסטיבוליטיס (תופעה דומה אך לא זהה בדיוק) - תוכלי לקרוא בקישור השלישי שאני מצרפת. בהסתייגות ניתן לומר, שאם הכאבים שאת חשה הם רק בעת קיום יחסי מין (בחדירה), קרוב לוודאי שלא מדובר על וסטיבוליטיס. לאחר שתקראי ותרחיבי את השכלתך בנושא, הייתי מציעה לך לנצל את התקופה הזו כשאת ללא בן זוג על מנת להכיר את גופך טוב יותר ולבדוק האם כאשר את עם עצמך, רגועה ונינוחה, את מסוגלת להחדיר אצבע מבלי שזה יכאב למשל. ומה לגבי החדרת טמפון ? לא הייתי ממהרת להיתלות באבחנה של וגיניסמוס, יתכן שזה כלל לא המצב, יתכן שהכאבים עם בן זוגך הקודם (והיחיד עד כה) נבעו מחוסר התאמה בין שניכם, מחוסר גירוי מתאים לפני החדירה (רטיבות לא מספיקה למשל) ועוד כהנה וכהנה סיבות אפשריות. תנסי לא להיות מקובעת על המחשבה ש"יש לי בעיה" כי המחשבה הזו לבדה עלולה ליצור את הבעיה... נסי לבדוק את העניין עם עצמך, אם את רואה שהכאבים ממשיכים, פני למרפאה סקסולוגית (או דרך קופת החולים או באופן פרטי) ונסי את הפתרונות המוצעים. כך התופעה תיעלם עוד בטרם יגיע בן הזוג הבא. אפשר כמובן לטפל בתופעה גם ביחד עם בן זוג. שני הקישורים על וגיניסמוס: http://www.itam.org.il/members/docs/aloni_13_12_2001.htm http://www.macom.org.il/vaginismus.asp הקישור אודות וסטיבוליטיס: http://www.vulvodynia.org.il/ בהצלחה ותעדכני אם מתאים לך שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו