יחסי מין

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

04/10/2005 | 10:16 | מאת: יעל

שלום לד'ר הופמן ולשירה, שנה טובה , בריאה ומאושרת לכם ולבני משפחתכם. גרושה בת 45 , עקב חרדות קיבלתי טיפול תרופתי כדור ציפרלקס במשך שנה וחצי והפסקתי מזה חודש ימים. הבעיה שלי היא שלפני שלקחתי את הכדור מאוד נהנהתי מיחסי מין והייתי מגורה מליטופים דבר שלא קורה עכשיו אומנם מגיעה לאורגזמה אבל לא מרגישה שאני נהנהת. אני יודעת שהכדור מעכב אורגזמה אבל האם גם משפיעה על הרגש מבחינה המינית. אם זה קשור לכדור האם אחרי ההפסקה זה יחזור לקדמותו או שאין קשר לכדור ויתכן שזה הגיל . אודה לתשובתכם בברכת חג שמח ותודה רבה יעל

04/10/2005 | 17:04 | מאת: שירה

שלום יעל וחג שמח הדבר היחיד שלא כל-כך ברור לי בשאלתך הוא שאת מתארת את הדעיכה בהנאה המינית דווקא עכשיו, אחרי חודש מאז שהפסקת למעשה עם התרופה. מה התרחש במהלך השנה וחצי בהן נטלת את הציפרלקס ? האם הבחנת כבר אז בתופעות עליהן את מדברת ? באופן כללי, לרוע המזל סוגים רבים של התרופות הפסיכיאטריות מלוות בתופעות לוואי מציקות, בין הבולטות הן עליה במשקל וירידה בליבידו (הדחף המיני), כמו כן יתכן קושי בהגעה לאורגזמה (אצל נשים) ועיכוב אורגזמה אצל גברים. החדשות הטובות הן שהתופעות חולפות כאשר מפסיקים את התרופה. יתכן שבגלל שעבר רק חודש ימים, שאריות התרופה עדיין בגופך ולכן את עדיין מרגישה את התופעות. תני לזה עוד קצת זמן, ותראי מה קורה. כמובן שיכולות להיות גם סיבות אחרות שלא קשורות לתרופה (הזכרת את הגיל למשל) אבל כצעד ראשון הייתי מציעה לחכות עוד חודש-חודשיים ולבדוק האם גם לאחר שהגוף נקי מהתרופה את עדיין לא נהנית ממין כמו בעבר. אם זה המצב - סביר בעיניי שתגשי לרופא הנשים שלך כדי לבדוק האם מדובר בעניין הורמונלי ואז הטיפול יהיה בהתאם. שנה טובה ובריאה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו