גלולות למניעת הריון

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

02/10/2005 | 14:45 | מאת: מיכל אבדני

לרופא שלום, אני בת 25 ורוצה להתחיל לקחת גלולות (סופסוף מערכת יחסים רצינית). לקחתי בעבר מגיל 18 למשך איזה שנתיים מליאן והפסקתי אחרי שנפרדתי מהחבר, אבל אני לא בטוחה שהיא היתה האופטימלית עבורי. אני יודעת שכל גלולה היא קצת שונה, ולכל אחת מתאימים מינונים אחרים של ההורמונים, וע"פ מה שהבנתי הדרך לבדוק מה הכי מתאים היא בשיטת הניסיון והטעיה. העניין הוא שאני מעדיפה לא לנסות על עצמי יותר מידי, אלא אני מכירה שיטה שמתמחה באבחון אלרגיות (שיטה "אלטרנטיבית"), ובשיטה הזו יכולים גם לבדוק על הגוף שלי איזו גלולה היא האופטימלית עבורי. לשם כך אני צריכה רשימה עם השמות הנפוצים של גלולות למניעת הריון (וגם מדבקות). ואז עם ההמלצות משם אני אוכל ללכת לרופא הנשים שלי ולשאול מה דעתו. אני לא שואלת אותו כי פעם ניסיתי וזה נשמע לו מוזר מידי ולא רציני. המון תודה מראש, ומצטערת על השאלה המוזרה..

02/10/2005 | 15:10 | מאת: שירה

שלום מיכל לא בטוחה שהבנתי מה בדיוק את צריכה מהפורום. שמות של גלולות ? כי הזכרת גם "מדבקות" (משערת שאת מתכוונת למדבקות ההורמונליות למניעת הריון ?) הגלולות שיצאו לשוק בשנים האחרונות לחלוטין לא מחייבות תהליך של "ניסוי וטעייה" כפי שכתבת, כי כמות ההורמונים בכולן קטנה מאוד, והן נוצרו כך במיוחד כדי להמעיט ככל האפשר את תופעות הלוואי. נשים רבות משתמשות בגלולות החדשות, ללא כל תופעות לוואי וללא כל צורך בעריכת ניסויים ומבחנים לשם כך. נראה לי חבל להשקיע כל-כך הרבה אנרגיה בפרוייקט מיותר, ההבדלים בין סוגי הגלולות מהדור החדש הם מזעריים ממש. שנה טובה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו