מחזור ופוריות

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

27/09/2005 | 13:48 | מאת: גלי

שלום רב, האם יש קשר בין תחילת קבלת המחזור לבין הפסקתו? כלומר, אם נערה מקבלת מחזור בגיל 15 (ולא 13) האם המחזור שלה כאישה בוגרת ייפסק מאוחר יותר? (נאמר בגיל 50 ולא בגיל 45 למשל). אני שואלת כי אני בת 39 רווקה ועדיין לא ילדתי, קצת מודאגת לגבי כמה זמן נשאר לי להפיק בייציות. בתודה, ג.

28/09/2005 | 15:32 | מאת: חיפאית

גלי, אני לא רופאה אבל עד כמה שאני יודעת : את מצבך והסיכוי להיכנס להריון יוכל להעריך רק רופא נשים , וזאת לאחר בדיקות.,ובירור כל הנתונים הרפואיים שלך. וגם זו תהיה הערכה בלבד, כי בדרך כלל אין 100% ברפואה. לפי מה שקראתי עד כה מתגובות של רופאים - גיל הפסקת הווסת תלוי במשתנים אחדים, ולאוו דווקא בגיל קבלת הווסת הראשונה. בכל אופן , הסיכוי להיקלט יורד משנה לשנה, ואי אפשר להתעלם מכך. בהצלחה ושנה טובה, חיפאית

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו