דימום בביוץ במשך 5 חודשים

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

11/03/2023 | 15:18 | מאת: אור

שלום, בת 30, רווקה, לא מקיימת יחסים יותר משנתיים. כבר 5 חודשים שאני חווה תופעה שלא הייתה קודם לכן- דימום לאחר שמסתיימת הווסת. הווסת מגיעה בכל 1 לחודש וב10 לחודש מתחיל דימום קל שנראה בניגוב בלבד, כמה פעמים ביום ולפעמים פעם אחת בלבד. הוא מופיע כל יומיים, סה״כ ב3 ימים בחודש שמתפרשים על פני 5 ימים. שמתי לב שבימים הללו מתרחש ביוץ על פי התסמינים שאני חווה ונראה כי הביוץ גם מקדים (10 ימים לאחר קבלת הווסת). במשך חמשת החודשים האחרונים הדימום מופיע בדיוק באותו אופן ובדיוק באותם ימים, צבעו אדום טרי ולעיתים עם קרישי דם קטנים כמו במחזור. חשוב לציין כי באותו חודש שהתחיל הדימום הייתי בלחצים נפשיים וחרדות שנמשכו חודשיים ותוך כדי התחלתי להתאמן כולל שינוי תזונה. האם נראה כי מדובר בדימום שמקורו מביוץ? הפתרון הוא נטילת גלולות?

יכול להיות דימום בזמן ביוץ כדאי לפנות לרופא נשים לברור בדיקות הורמונליות ואולטראסאונד גינקולוגי וקבלת טיפול בנתאם

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו