האם יש צורך לדעת מתי תקופת הביוץ???

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

15/09/2005 | 00:30 | מאת: יפעת

שלום, אני בת 24. נשואה כחצי שנה (נישאתי בעודי בתולה). אף פעם לא לקחתי גלולות למניעה ואני מעונינת להכנס להריון. שאלתי היא: עלינו לקיים יחסים דוקא במועד ותנאים מסוימים, כלומר לדעת מתי תקופת הביוץ? ואם כן -אני צריכה להעזר ברופא? וחוץ מזה: יש תנוחה מסוימת שמגבירה את הסכוי?

15/09/2005 | 16:16 | מאת: שירה

יפעת שלום לא ציינת האם המחזור שלך סדיר בדרך כלל, וזה פרט חיוני על מנת שתהיה אפשרות לחשב את מועד הביוץ שלך. נשים שמחזורן סדיר (כ-28 יום) יכולות לחשב את מועד הביוץ באופן הבא: בדקי ביומנך מתי מועד המחזור הבא שלך, ספרי אחורנית 14-16 ימים - וזהו מועד הביוץ המשוער. קחי בחשבון שהנתון הזה עלול להשתנות כתוצאה מגורמים רבים, ביניהם מתח נפשי, תזונה, תהליכים גופניים שונים ועוד. אינך חייבת לחשב את יום הביוץ המדוייק שלך על מנת להצליח להיכנס להריון. השיטה המומלצת היא פשוט לקיים יחסי מין יום כן-יום לא, ככל שאפשר וניתן במשך החודש, ולהניח לטבע לעשות את שלו. טבעי שהריון לא מתרחש מיד בחודש הראשון, ופרק זמן של עד חצי שנה של ניסיונות (אינטנסיביים !) מוגדר כזמן סביר בהחלט כך שאין מקום לדאגה מכך שעדיין אין הריון. כל תנוחה המאפשרת חדירת זרע לעומק הנרתיק היא מומלצת לכניסה להריון, לכן אחת התנוחות שנחשבות טובות לצורך כך היא כשבן זוגך נמצא מאחורייך. בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו