חוסר חשק מיני

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

04/09/2005 | 21:57 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 28 ויש לי חבר שאני מאוד אוהבת כבר 4 שנים, אך אין לי חשק מיני. היה לי וגיניסמוס וטיפלתי בזה לפני שנה, מאז אני יכולה לשלוט בהתכווצויות שהיו לי. אולם, החדירה לא נעימה לי ואני נהנית רק מגירוי הדגדגן. את החשק המיני איבדתי עם בעיית הוגיניסמוס ולמרות שהבעיה טופלה החשק המיני לא חזר. מה גם שלקחתי גלולות כ- 10 שנים (כיום אני לא לוקחת) ושמעתי שהם מורידות חשק מיני לחלק מהנשים. אני לא יודעת מה לעשות. מה הפתרון? למי לפנות? האם צריך לקחת הורמון גברי? אודה לעזרתך.

05/09/2005 | 10:51 | מאת: שירה

יעל בוקר טוב לא כתבת כמה שנים סבלת מוגיניסמוס אבל מדברייך משתמע שלפחות 3 שנים (קרוב לוודאי שיותר). טבעי שהחשק המיני שלך נפגם קשות כתוצאה מהבעיה המורכבת הזאת. הגוף שלך למד שחלק ניכר מהחוויה המינית כרוך בכאבים, חרדה, תסכול ובאופן כללי תחושות מאוד לא נעימות. הגוף שלך (וגם את) זקוקים לחווייה מתקנת, כזו שתאפיל על החוויות הרעות שעברת ותגרום לך להתייחס למין בצורה שונה לגמרי. יכול להיות שתקופה של שנה לא מספיקה לשם כך. הטיפול בוגיניסמוס הוא לא רק מהפן הגופני שלו, אלא בעיקר וחשוב יותר - מהפן הנפשי. את מספרת שאת נהנית מגירוי הדגדגן וזה כבר בסיס מצוין להתחלה. העובדה שאת נמצאת בקשר זוגי אוהב גם היא תעזור לך, כי את זקוקה להרבה תשומת לב, השקעה והתייחסות תוך כדי המגע המיני. עליך להתמקד בדברים שגורמים לך הנאה, נסו את כל הדרכים שעולות בדעתכם כדי לגרום לך הנאה *חוץ* מחדירה (ויש כל-כך הרבה דברים אחרים !) לגבי החדירה, ממליצה לכם להשתמש בג'לים כדי להפוך אותה לנעימה יותר, או להתחיל לעשות אמבטיות/מקלחות משותפות ולגלות את היתרונות הטמונים במים. אל תתחילו את יחסי המין בחדירה, שמרו אותה לסוף רק לאחר שמיציתם את כל שאר הדרכים ליהנות. אני די בטוחה שהחשק המיני שלך יחזור אליך כאשר החוויה המינית בכללותה תהפוך להיות נעימה עבורך. במידה ולא, תמיד קיימת אפשרות לפנות ליעוץ סקסולוגי - אני מניחה שאת מכירה את השיטה אם כבר השתמשת בה בעבר כדי לפתור את בעית הוגיניסמוס. בהצלחה רבה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו