חוסר חשק מיני

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

01/09/2005 | 19:26 | מאת: ללה

שלום הצורך שלי ביחסי מין אף פעם לא הייה חזק מאוד, זאת אומרת אני יכולה להיסתפק בפעם בשבוע שבועיים. וליותר מזה אין לי חשק וכוח. זה מפריע לי מאוד, אנשים שיצאתי איתם תמיד רצו הרבה יותר, וזו אפילו הייתה אמת הסיבות בגללה נפסקה מערכת יחסים די רצינית של שנה. אני מרגישה שזה לא בסדר, שאני קרה ושזה יפריע לי בהמשך, הרי מין זה חלק חשוב ממערכת יחסים ואני לא יכולה לספק את בן זוגי. מה לעשות האם זה המצב שלי הוא נורמלי?

02/09/2005 | 18:48 | מאת: שירה

ערב טוב ללה לא כתבת בת כמה את, ולא כתבת האם הרגשת הבדלים בדחף המיני שלך עם בני זוג שונים. משיכה מינית לבן הזוג שאיתך היא כמובן גורם שמשפיע על הרצון שלך לקיים יחסי מין. הרצון במין עבור כל אחד מאיתנו הוא שונה. מסכימה איתך שיחסי מין אחת לשבוע-שבועיים, בפרט בתחילת המערכת הזוגית, עלול להוות מכשול עבור בן הזוג שלך, כי על פי רוב דווקא אז ההתרגשות הראשונית של הקשר מובילה ליחסי מין תכופים. את כותבת ש"אין לך חשק וכוח" ליותר מזה, והרשי לי לא להסכים עם דברייך. לגבי ה"אין לי חשק" אין לי הסתייגות, אבל ה"אין לי כוח" הוא תירוץ חלש... (כמה "כוח" באמת צריך כדי לקיים יחסי מין ?... אלא אם כן את גם מרימה משקולות תוך כדי) כך שבתור התחלה - מציעה לך לא להשתמש יותר בעניין של "אין כוח" בהקשר הזה, ולנסות לברר מה קורה עם נושא החשק. כמו במשפט הידוע "עם האוכל בא התיאבון", כך גם ביחסי מין ולפעמים גם אם אין חשק אבל מתחילים - החשק מצטרף ונפתרת הבעיה. אל תשללי יחסי מין גם אם לא בא לך באותו רגע, כי בהחלט יתכן שתוך כדי המשחק המקדים תרגישי שאת כן מעוניינת. בנוסף, נסי להכין את עצמך לפני יחסי המין וליצור אווירה שתעורר אותך - זה יכול להיות אמבטיה נעימה, עם עצמך או בזוג; הדליקי נרות עם ריח נעים, דאגי לאווירה רומנטית-סקסית או כל מה שמעורר אותך. הרבה מהמין מתחיל בתוך הראש שלנו, תנסי למקד את הראש שלך במחשבות ופנטזיות על מין כהכנה לקראת יחסי המין, תתייחסי לזה כאילו שאת לוחצת על תוכנה שהכותרת שלה "סקס" ותפעילי אותה אצלך בראש... הגוף שלך יתנהג בהתאם. הטריד אותי שכתבת שבגלל ההבדלים בדחף המיני שלך ושל בני זוגך הקודמים, המסקנה שלך היא שאת "לא מסוגלת לספק אותם". אני לא מסכימה עם האמירה הזו. על מנת שבני הזוג יהיו מסופקים מהבחינה המינית בתוך המערכת הזוגית, לא הכרחי ששניהם יהיו בעלי אותו דחף מיני בדיוק. את בהחלט יכולה לספק את בן זוגך גם אם לא בא לך יחסי מין ברגע נתון. כמובן שלא כל הזמן, כמובן שלא כאשר ממש לא מתאים לך, אבל באופן כללי, מערכת יחסים זוגית מושתתת על הדדיות והתחשבות בצרכים האחד של השניה. אם הוא רוצה 3 פעמים בשבוע ואת רוצה פעם בשבוע - צריך למצוא את הפשרה ולראות איך מתמודדים עם הפער הזה בצורה שתענה גם על הצרכים שלך וגם על הצרכים שלו. בהצלחה ושבת שלום שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו