גלולות וחשק מיני

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

09/08/2005 | 16:29 | מאת: מאי

אני בת 27, ולוקחת גלולות כבר עשר שנים, אינני יודעת אם מדובר במיתוס או לא, אבל רציתי לשאול האם יש קשר כלשהו בין נטילת גלולות למניעת הריון באופן קבוע לבין ירידה בחשק המיני?

09/08/2005 | 18:23 | מאת: מירי

ירידה בחשק המיני זו אחת מתופעות הלואי האפשריות של הגלולות.,אצל חלק מהנשים. לפעמים החלפה של סוג הגלולות עוזרת. מציעה לך להתייעץ עם רופא הנשים שלך.

09/08/2005 | 18:38 | מאת: שירה

מאי ערב טוב, לגבי השפעה מיידית, יש נשים שמרגישות ירידה בחשק המיני כאשר הן מתחילות להשתמש בגלולות. כדאי כפי שהציעה מירי להיוועץ עם רופא הנשים שלך ולנסות להחליף סוג, לפעמים זה עוזר. לגבי ההשפעה על הטווח הרחוק יותר, ישנם מחקרים הטוענים ששימוש של שנים בגלולות למניעת הריון פוגם בדחף המיני. אין לי מושג אם המחקרים מדוייקים או לא, והשאלה איך אפשר באמת באופן אמיתי לבדוק את הנושא לאורך זמן: איך מבודדים את כל שאר הגורמים במשוואה הזאת שמשפיעים על חשק מיני בטווח של שנים (השגרה, טרדות היומיום, הלחץ בעבודה, השחיקה בזוגיות ועוד) ומסיקים שרק השימוש בגלולות דווקא הוא שגרם לירידה בחשק המיני ולא הגורמים האחרים...? אם את מרגישה ירידה בחשק המיני, הייתי מציעה לך לנסות להחליף סוג, או לעשות הפסקה של כמה חודשים ולבדוק האם משהו משתנה. כמובן, לדאוג לאמצעי מניעה חלופי בתקופה זו. בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו