שאלה למומחים

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

03/08/2005 | 21:16 | מאת: דנה

שלום, מה הסיבות שיכולות להיות לכאב בעת החדירה. ניסינו ג'ל שקנינו עצמאית ו REPLNSEDW בהצעת הגניקולוג. האם יש פתרונות נוספים מלבד ג'ל? תודה מראש

04/08/2005 | 09:30 | מאת: שירה

בוקר אור דנה הסיבות לכאב בעת החדירה יכולות להיות ממקור גופני או ממקור רגשי (שמתבטא באופן גופני). לגבי המקור הגופני, בהנחה שנבדקת על ידי רופא נשים והוא קבע כי אין כל בעיה גופנית שתגרום כאב, הפתרונות טמונים כנראה במשחק מקדים ארוך ככל האפשר, שיאפשר לך להיות מוכנה גופנית (רטובה מספיק) בעת החדירה. ניתן להיעזר בג'לים למיניהם (כל ג'ל על בסיס מים יעיל וטוב למקרה זה), רצוי לא להשתמש בקרמי-גוף למיניהם, בגלל גירוי אפשרי של הנרתיק לאחר מכן. לא יודעת מה המליץ לך הגינקולוג, לא מכירה את המילה הזו. את מוזמנת להרחיב ולהסביר במה מדובר. כאמור, הכאב עלול לנבוע ממקור רגשי-נפשי, עקב חשש או פחד מהחדירה עצמה, שגורם לכיווץ שרירי הנרתיק ול"סגירה" של פתח הנרתיק, והתוצאה היא כמובן תחושת כאב בכל פעם כאשר בן זוגך מנסה לחדור. במידה וזו הסיבה לכאב, דרך הטיפול היעילה ביותר היא באמצעות גורם מקצועי המתמחה בנושא (סקסולוג, פסיכוסקסולוג). בהצלחה שירה

07/08/2005 | 12:11 | מאת: דנה

תודה על התשובה איזה בדיקות קיימות שהגניקולוג יכול לעשות על מנת לאתר בעיה כלשהי? כשאמרתי לו על הבעיה רשם לי את הג'ל ועשה לי בדיקה אחת (סבס משהו כזה) שהייתה בסדר. לא חזרתי אליו מאז הפגישה הזו. והייתי רוצה לדעת האם קיימות בדיקות נוספות כדי לדעת האם יש טעם לחזור אליו תודה מראש דנה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו