ימים בטוחים.. "

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

02/08/2005 | 22:00 | מאת: נירה

האם דבר כזה קיים? יש ימים בטוחים אחרי מחזור (אולי מיד אחריו) שהו אפשר לקיים יחסי מין בלי להכנס להריון?

03/08/2005 | 08:48 | מאת: שירה

נירה בוקר טוב. שיטת הימים הבטוחים היא עוד שיטה טבעית למניעת הריון, והיא מסתמכת על זיהוי הימים הפוריים של האישה - יום הביוץ והימים סביבו, שנחשבים לימים האידיאלים לכניסה להריון - והימנעות מקיום יחסים באותם ימים . אצל נשים שהמחזור שלהם סדיר, אפשר להניח ש- 12 -14 יום לאחר תחילת המחזור חל הביוץ. כדי להימנע מכניסה להריון בתקופה הזו, על האישה להימנע מקיום יחסי מין במשך שבוע (3 ימים לפני הביוץ, יום הביוץ ו- 3 ימים לאחריו) . שיטת הימים הבטוחים, אם כך, מסתמכת על כך שבכל שאר הימים "בטוח" לקיים יחסי מין כי אין סיכוי של קליטת הריון. כמובן ששיטה זו *אינה* בטוחה (היא בטוחה כמו כל הימור אחר בחיים, כנראה) כי מספיק שיום הביוץ יתעכב או יקדים ביום - וכבר עלה הסיכון להיכנס להריון מבלי שהאישה אפילו תהיה מודעת לכך. נכון שהסיכוי להיכנס להריון בתקופת המחזור הוא קלוש מאוד, אבל מדוע בעצם לקחת סיכונים, ואפילו קלושים מאוד כאשר התוצאה היא ילד לא רצוי ? יום טוב שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו