חשק מיני

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

31/07/2005 | 22:25 | מאת: אני

שלום רב, אני בת 56. לפני שנתיים וחצי עברתי נתוח לכריתת הרחם והשחלות. לאחר נתוח לקחתי עד לא מזמן על בסיס יומי אסטרופם 2 מג'. עד לניתוח לא היתה לי שום בעיחה ביחסי מין. אולם, מאז הנתוח איבדתי את חשק והיכולת לגירוי מיני. מן הסתם, אני גם לא מצליחה להגיע לאורגזמה גם באמצעות אוננות. לכן, בחודשים האחרונים עברתי להשתמש בליויאל בהמלצת הגנקולוג שלי אולם לא חל כל שיפור. ניסיתי להעזר בויברטור ובקרם אורגזמוס שנמכר ע"י אחד מהאתרים למוצרי מין באינטרנט. ועדיין לא חל כל שיפור. כיוון שאני גרושה חשוב לי מאוד לחזור לתפקוד מיני. כי בשל החשש ששום זוגיות לא תעמוד במבחן המציאות ללא חיי מין, אני נמנעת מליזום איזשהי זוגיות. אבל הבדידות קשה לי ..... א. האם איבוד החשק המיני קשור לניתוח שעברתי? ב. האם ניתן לטפל בבעיה זו? כיצד? מודה על תשובתך.

01/08/2005 | 12:55 | מאת: ד"ר רוברט הופמן

שלום לך! צריך לדעתי להבדיל בין מספר נושאים: את מזכירה ירידה בחשק, וקושי להגיע לאורגזמה. אלו נושאים שונים. אין ספק שכדאי להתאמץ להחזיר את היכולת לאורגזמה לחייך. השאלה אם צריך לשנות את ה"חשק המיני" לרמה שהיה בעבר. אם לא "בא לך" מין, אז אין צורך להלחם בתופעה. הגוף שלך והנפש שלך קובעים את רמת החשק. זה משתנה בגילאים שונים, ואין צורך "רפואי" להלחם בשינוי. אין ספק שניתוח יכול להשפיע על שני הנושאים שהזכרת. אין ספק שאת צריכה להגיע לטיפול של סקסולוגית, ולא דרך האינטרנט, לטיפול ולהדרכה. בהצלחה! ד"ר הופמן

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו