האם רופא משפחה יכול לפעול כרופא נשים?

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

12/04/2016 | 15:57 | מאת: לי

ערה בת 17 פנתה לרופא המשפחה שלה וביקשה לראשונה גלולות נגד הריון. הרופא ביצע בה בדיקה פיזית- מישוש שדיה לבדיקת גושים ובדיקה וגינלית חודרנית "עם מכשירים"(לדבריה). האם מתן גלולות בפעם הראשונה הוא בתחום מומחיותו וסמכותו של רופא משפחה? האם בדיקה פיזית של השדיים הינv בתחום סמכותו. האם רופא משפחה רשאי לבצע בדיקה וגינלית? אודה על תשובותיך, לי

חלק מרופאי המשפחה עברו במסגרת הכשרתם השתלמות במחלקות גינקולוגיות ומיומנים בבדיקות שכאלו אבל לשאלות הספציפיות שלך פני לועדת האתיקה של ההסתדרות הרפואית ובררי מה ההנחיות הרשמיות של הר"י

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו