הרפס השפתיים

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

12/07/2005 | 15:24 | מאת: גוטיק

שלום, אני מקווה שאני פונה למקום הנכון.... אחת לשנה, בערך, פורץ אצלי הרפס השפתיים. אני מורחת זובירקס ואחרי כשבוע השלפוחית עוברת. האם העובדה שיש לי את הוירוס מעידה גם על הרפס באברי המין? האם יש קשר בין 2 האזורים? תודה

12/07/2005 | 17:28 | מאת: ליאת

היי גורטיק, הרפס השפתיים והרפס הפה הם שני דברים שונים: הרפס השפתיים הינו הרפס (1) והרפס של איבר המין הינו הרפס (2) והוא נגרם מוירוס הנקרה HSV. לא בהכרח שיש לך וירוס באיבר המין, הואיל ווירוס ההרפס בפה יכול לעבור לאיבר המין המקרים הבאים: במידה ויש לך הרפס מסוג 1 (בפה), כאמור, ואת נוגעת בפצע כשהוא "חי" ולא שותפת ידיים ואחר כך נוגעת באיבר המין, אזי את יכולה להידבר באיבר המין, גם אם לא ממש יצאו פצעים באיבר המין (זה יכול להיות במצב רדום)., כמו כן, אם יש לך הרפס בפה (הרפס מסוג 1) ואת משתמשת עם אותה מגבת של הפה באיבר המין, הדבר יכול להדביק. יותר מיזה: אם יש לך הרפס בפה והוא פעיל וואת מקיימת מין אוראלי (כלומר את עושה לגבר) את תדביקי את הגבר. למותר לציין, כי הרפס יכול לעבור במגע של יד, במידה והוא פעיל כמובן, ולא שותפים את היד, מהשפתיים לעיניים, או לגרון (גם היו מקרים) וכמובן לאיבר המין. אם את שומרת על הגיינה ובכל פעם שפרץ הוירוס על שפתייך, שתפת ידיים, במידה ונגעת בו ולא נגעת באיבר מינך, אין סיכוי שהדבקת את איבר מינך. ושוב, הדבקות היא לאו דווקה כשרואים את הפצעים, זה יכול להיות שנדבקים וזה רדום לתקופה של שנים או לכל החיים, והאדם לא יודע שנדבק. רק על ידי בדיקת דם ספציפית, ניתן לאתר את הוירוס בדם. מכל האמור לעיל עולה, כי אם שמרת על הגיינה, אין לך מה לדאוג. כל מה שרשמתי הינו מדוייק ביותר. מקווה שאכן שמרת על הגיינה. בכל מקרה, כל עוד לא הופיע הרפס וגינלי, אז את יכולה להיות רגועה. באהבה ומכל הלב - ליאת.... יום נעים.

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו