עייפות, חוסר אנרגיה

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

22/03/2006 | 22:59 | מאת: רונה

שלום רב, אני סובלת מזה מס' חודשים מעייפות, חוסר במרץ ואנרגיה, וחוסר ריכוז. מה אפשר להמליץ לי לשנות/לעשות? אני עובדת היום משרה חלקית, ישנה כ 6 שעות כל לילה, (הולכת לישון ב 12-1, קמה ב 6 בבוקר), אימוני כושר גופני במכון 3-4 פעמים בשבוע, 1-2 שעות כל פעם. מבחינת אוכל, אוכלת מסודר יחסית, לא מנשנשת כמעט, לא ג'אנק מייל, בעיקר אוכל ביתי, לפחות פעם ביום סלט. כאיללו... הכל על פניו נראה לי בסדר. מה בכל זאת אפשר לעשות? תודה רבה רבה לכל עצה. רונה.

22/03/2006 | 23:05 | מאת: רונה

לא ציינתי, ואולי זה רלבנטי, אני בת 34. שוב, תודה.

חמש וחצי שעות בממוצע זה שעתיים בממוצע פחות מהממוצע הרצוי של שבע וחצי שעות. מה לעשות ואת סובלת מחור שינה כרוני. יכול להיות שאת אוכלת לא נכון ואת סבורה שכן.

22/03/2006 | 23:22 | מאת: חיפאית

רונה, בדיקות תקופתיות כדאי לעשות בכל גיל, בעיקר אם את מרגישה עייפות, חוסר ריכוז. לעיתים, אנמיה, חוסר בויטמין, מינרל מסויים יכול לגרום להרגשה כזאת. זו יכולה להיות בעיה פשוטה לטיפול,אם בכלל קיימת בעיה, וכדאי לגשת לרופא המשפחה ולהתייעץ אתו. את יכולה לשאול גם בפורום "רפואת משפחה" שם תוכלי לקבל תשובה מקצועית. חיפאית

23/03/2006 | 21:20 | מאת: רונה

סליחה שמיקמתי את ההודעה במקום הלא נכון.הנה אני מגיבה פה שוב. האמת, אחרי שדיברתי ככה עם כמה אנשים, נראה לי שזה באמת עניין של עייפות מצטברת, תשישות, אני מתרוצצת הרבה וישנה מעט. אני חייבת לספר לכם גם משהו שמאד מאד הכעיס אותי, עיצבן, הלכתי במקביל גם לרופא משפחה שלי, שבד"כ אני מאד סומכת עליו כקשוב, לא סתם מאלה שנותנים תרופות שלא לצורך וכו'. והוא החליט שאני צריכה כדורים במרשם פסיכיאטרי. וכעס על ההתנגדות שלי. וגם טען ששום שינוי בהרגלי אכילה לא יעזור לי. עכשיו- אני ממש, אבל ממש ממש לא בדיכאון/עצבות וכול הגדרה אחרת שהוא נקב בה. להיפך (אני מתחתנת עוד מעט וזו תקופה יפה בחיים שלי) אני אכן פשוט מאד עייפה. ואני כן, אבל כ-ן רבתי חושבת שאכילה נכונה יכולה לשפר. זה מרגיז שרופאים מתייחסים בכזו קלות ראש ובביטול אלינו הפונים. זהו, רק רציתי לשתף אתכם. ותודה לשניכם על האכפתיות... שיהיה סופשבוע מקסים רונה

מנהל פורום התנהגות בריאותית