שאלה בעינין המאמר

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

21/03/2006 | 22:48 | מאת: רימה

שלום במאמר על כולסטרול שהבאת לפני כמה ימים כתוב מותר לאכול ביצה 1או2 בשבוע .ידוע שהיום זה רק מיטוס ,מה דעתך?בתודה

אחת או שתיים לשבוע. לא נראה לי הגיוני. ולעניין: אכילת ביצים מותרת כמעט חופשי חופשי. כמות הכולסטרול שהגוף קולט ממזון משפיעה באחוזים בודדים בלבד על מערך הכולסטרול הכללי בגוף והכולסטרול בכללו אינו בעיה. הבעיה היא למה הכבד מייצר אותו בכמות גדולה וזה כבר ידוע שזה בא בתגובה לדלקת כרונית. אדם נורמלי יכול לאכול ביצה ויותר ל י ו ם בלי בעיה מיוחדת. הנה מאמר על דלקת כרונית, המהווה היום בעיה למחלות כרוניות רבות וקשות: http://www.mnwelldir.org/docs/terrain/chronic_inflammation.htm

25/03/2006 | 18:42 | מאת: רונה

הי מורי מדריכת הכושר שלי אמרה שאחרי אימון שרירים (שיעור עיצוב) צריך לאכול 20 גרם חלבון, וצריך לעשות את זה בתוך שעה מסיום האימון. זאת על מנת לבנות את השריר. היא אמרה שאם לא אוכלים חלבון בכמות הזו ובתוך הזמן הזה, אז העבודה שעשינו לשוא כי השריר לא נבנה. מה דעתך על כך? רונה

מנהל פורום התנהגות בריאותית