תשובה לאיריס

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

01/03/2006 | 08:41 | מאת: אליעזר

לשאלתך (מאתמול בשעה )22.00 אשיב ששאלתי הופנתה אלייך לאחר שהתייעצתי עם רופא המשפחה שלי, אלא שלדבריו אין הוא יודע לייעץ לי בשאלה האם יש או אין צורך שאיטול מולטיוויטמין. לפיכך חזרנו, לעניות דעתי, למשבצת ההתחלתית ושאלתי נותרה ללא תשובה אמיתית.

01/03/2006 | 09:21 | מאת: איריס

נכון שיש רופאי משפחה שבוחרים לא לייעץ במקרה כזה, מכיוון שהמולטיויטמין בעצם אינו תרופה, אלא מין תוסף כללי כזה... לדעתי, מה שחשוב לעשות , זה להקפיד על בדיקות תקופתיות (כמובן בהתאם לגיל ולמצב הרפואי) שיכללו בין היתר בדיקה של רמות ויטמינים ומינרלים שאפשר וחשוב לבדוק אותם. אני מאמינה שאם רופא המשפחה ימצא שיש צורך בתוספת של ויטמין מסויים, הוא יאמר לך זאת. אני לא רופאה, אבל מהסבר ששמעתי - בגיל המבוגר מאד, יכולה להיות בעיה של ספיגה של ויטמינים, ואז צריך לבדוק ולהשגיח יותר. אצל אנשים מבוגרים מאד, קורה גם שהתזונה אצלם לא מספיק טובה ומגוונת, מפני שהם לא דואגים לעצמם (בלי להכליל...), וזו סיבה נוספת לבדוק מה מצבם מבחינת ויטמינים. יום נעים, איריס

משום שהם לא לומדים על זה, אינם מבינים בזה ולא רואים בזה שום צורך. מי שאינו אוכל חמאה ומוצרי חלב ולכן אין לו די ויטמיני A+D ממילא אין לו ספיגה טובה של ויטמינים בכלל. התזונה המודרנית כל כך לקויה שאין פלא שאנחנו לרוב חולים או עייפים או שניהם גם יחד. איזה רופא המליץ לאחרונה לחוליו על שתיה מרובה וחשיפה לשמש? עוד יחשבו שהוא משוגע וחברות התרופות ימנעו ממנו נופשים בשל אי מכירת תרופות.

מנהל פורום התנהגות בריאותית