הקפאה של בקבוקי מים

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

28/02/2006 | 12:24 | מאת: עירית

שלום רב קראתי כתבה באינטרנט שמסוכן להקפיא בקבוקי מים. משתחרר חומר מסרטן מהבקבוק אל המים. האם נכון הדבר? אם כן האם מסוכן להקפיא כל סוג של אוכל במיכלי פלסטיק? תודה רבה עירית

והאמת היא שכלי הפלסטיק ברובם אינם עמידים במיוחד לאורך זמן ובטח לא להבדלי טמפרטורות קיצוניים. מצד שני, להקפיא בזכוכית זה לא מעשי משום שאלה יתפוצצו ובטח שאינם מתאימים לילדים ובכלל. אז איך לנהוג? לא יודע. תוחלת השנים שלנו מקוצצת בעשרות שנים וגם מה שנשאר לא עובר טוב בגלל אורח החיים המודרני מדי.

28/02/2006 | 14:43 | מאת: חיפאית

עירית, גם אני חיה וקיימת באוירה של חוסר ודאות לגבי בטיחות כלי הפלסטיק להקפאת מזון.. אבל, משום מה ולמרות הכל, תוחלת החיים לא יורדת אלא אפילו עלתה הרבה במאה שנים האחרונות. לגבי איכות החיים זה כבר נושא אחר הנתון לויכוחים אין סופיים :-) מה שאני עושה - אני משתדלת להקפיד ולהשתמש להקפאה בקופסאות הטובות יותר וגם היקרות יותר מן הסתם, בתקווה שאיכותן ועמידותן טובה יותר . במיקרוגל אני נזהרת עוד יותר ומשתדלת לא להשתמש בקופסאות פלסטיק בכלל. נקווה לטוב!

מנהל פורום התנהגות בריאותית